Povestea românului plecat în Dubai pentru a duce o viaţă mai bună: „În România trebuia ca totul să fie cu şpagă“

Povestea românului plecat în Dubai pentru a duce o
viaţă mai bună: „În România trebuia ca totul să fie cu şpagă“

Mihai Dăscăliuc

Are trei companii în domeniul cosmeticelor şi 12 milioane de dolari cifră de afaceri, la care a ajuns în doar patru ani, dezvoltându-şi vechea pasiune pentru parfumuri. Mihai Dăscăliuc a crescut odată cu Dubaiul. La 26 de ani, când a ajuns aici în 2001, locul aces­ta era foarte departe de ceea ce este acum.

„În 2001 Dubaiul era întins numai pe două bucăţi, pe dreapta şi stânga canalului, şi erau doar trei mall-uri. Ultima clădire din Dubai era Burj Al Arab. Astăzi, Dubaiul nou în­cepe de la Burj încolo. Dubai Downtown, unde suntem acum, nu exista. La început, a fost doar o pancartă, apărută în 2004, pe care scria că aici va fi în curând cel mai prestigios kilometru pătrat de pe planetă. Şi noi cam făceam mişto de ei şi ne întrebam când va fi asta. În mai puţin de zece ani s-a întâmplat. În 2010 deja s-a inaugurat Burj Khalifa, care în 2004 era anunţat de un afiş”, spune Mihai Dăscăliuc.

N-a venit aici cu gândul de-a deveni mili­onar. Nici vorbă. A plecat cu un contract de vânzător într-un mall. Iar planul iniţial era unul cât se poate de modest: să strângă bani de o casă şi o maşină şi să se întoarcă în România: „A fost o decizie fortuită, pentru că mi se închise­seră toate uşile în România în 2001. Lucrasem deja cinci ani într-o mare companie de elec­tronice, iar compania se ducea către nicăieri. Soţia încercase şi ea pe partea de afaceri în România cu două saloane de înfrumuseţare. De asemenea, mergea descurajant treaba. Şi, când a apărut această oportunitate, am plecat ime­diat în Dubai. La acea vreme, nu prea existau posibilităţi să pleci în altă parte, încă ne trebuia viză să mergem până la Milano sau Viena. La fel şi pentru Dubai. Acum nu mai e cazul. Şi acea oportunitate - să vii cu un contract de vânzător la Dubai - pare foarte mică acum, dar atunci a contat. În 2001, un salariu bun era de 300 de dolari. Eu am venit pe 700 de dolari”.

Află întreaga poveste de viaţă a românului care a plecat din ţară pentru a trăi mai bine

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: