Un preot italian a murit de Covid 19 după ce a renunţat la locul lui de la terapie intensivă în favoarea unui pacient mai tânăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A murit de Covid 19 după ce a renunţat la apartul de ventilaţie în favoarea unui pacient mai tânăr
A murit de Covid 19 după ce a renunţat la apartul de ventilaţie în favoarea unui pacient mai tânăr

Un preot italian a murit din cauza coronavirusului după ce a renunţat la locul său de la terapie intensivă pentru un pacient mai tânăr care suferea de aceeaşi boală. În ştirea iniţială, se preciza că părintele a cedat aparatul de ventilaţie cumpărat pentru el de enoriaşi, informaţii ce s-au dovedit a fi eronate.

Preotul catolic Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, din Casigno, regiunea Lombardiei, cea mai afectată din Italia, a murit pe 15 martie după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

image

Deşi primise un loc la Terapie Intensivă, ceea ce îl ţinea în viaţă, preotul a decis să-l ofere unui pacient mai tânăr.

Cazul extraordinar a fost dezvăluit de preotul iezuit James Martin, din SUA, care este şi consul la Secretariatul pentru Comunicaţii al Vaticanului.

„Este un «Martir al carităţii», un sfânt precum Sfântul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat care avea familie şi urma a fi ucis. Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care suferă de coronavirus şi al tuturor celor care îi îngrijesc, roagă-te pentru noi“, a spus preotul James Martin.

Preotul catolic Berardelli era cunoscut pentru ajutorarea celor cu probleme financiare, precum şi pentru pasiunea pentru motociclete, potrivit publicaţiei italiene Araberara.

Berardelli se numără printre cel puţin 60 de preoţi din Italia care au murit din cauza coronavirusului.

În timpul unei Liturghii de la începutul lunii martie, Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, a îndemnat preoţii italieni să „aibă curaj să meargă la bolnavi“. „Ne rugăm lui Dumnezeu pentru preoţii noştri, astfel încât aceştia să aibă curaj să iasă la bolnavi, aducând puterea Cuvântului lui Dumnezeu şi a Euharistiei“, a spus el.

ERATĂ Site-ul italian Araberara a relatat că Giuseppe Berardelli a renunţat la „aparatul de ventilaţie mecanică donat de enoriaşi“ în favoarea unui pacient mai tânăr. Povestea înduioşătoarea s-a viralizat, fiind preluată inclusiv de „Adevărul“, dar şi de site-uri internaţionale, precum BBC, The Independent, USA Today. Ulterior, s-a dovedit că unele detalii erau eronate. Concret, preotul a renunţat la locul său de la Terapie Intensivă pentru un pacient mai tânăr, după cum a clarificat preotul Giulio Dellevita, purtătorul de cuvânt al diecezei de Bergamo.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite