Povestea femeii care riscă închisoarea după ce a uitat să returneze cărţile împrumutate de la bibliotecă

Povestea femeii care riscă închisoarea după ce a uitat să returneze cărţile împrumutate de la bibliotecă

Mamă a cinci copii, o femeie din Michigan riscă închisoarea după ce a uitat să returneze bibliotecii cărţile citite de unul dintre fiii săi. Mai mult, aceasta nu va mai fi nici promovată la serviciu după ce s-a aflat că are cazier.

Ştiri pe aceeaşi temă


Melinda Sanders-Jones, o femeie din Michigan, mamă a cinci copii, riscă închisoarea după ce a uitat să returnzeze cărţile împrumutate de la biblioteca publică, scrie cnn.com

Deşi a dus în urmă cu patru luni câteva cărţi ţinute de unul dintre băieţii ei mult peste termenul stabilit, nu a fost informată că era si bună de plată pentru întârziere. Aşa că amenda a tot crescut până când a ajuns în pragul de a primi mandat de arestare. 

Şi poate s-ar fi ajuns şi la arest dacă şeful ei, care voia să o promoveze, nu i-ar fi verificat cazierul.

 „M-a sunat marţi şeful meu să-mi spună că a fost emis mandat de arestare pe numele meu. A trebuit să trag pe dreapta din cauza râsului. Iar el m-a oprit: «Nu, nu, vorbesc serios». Iar eu nu puteam să cred, nu era posibil“, a povestit femeia

Reprezentanţii bibliotecii spun că au trimis somaţii săptămânal, apoi lunar. Mesajele nu au ajuns totuşi la femeie, care se tot muta în încercarea de a ieşi dintr-o relaţie abuzivă.

„N-am primit niciunul dintre e-mail-uri. Am ajuns la un adăpost pentru victimele violenţei domestice, iar cei de acolo îţi ţin adresa şi datele de contact confidenţiale. Am fost nevoită să-mi schimb numărul de telefon, întreaga viaţă mi-a fost dată peste cap“, a explicat Melinda. 

Acum, femeia riscă trei luni de închisoare şi o amendă de 500 de dolari. Până când îşi va rezolva problema, a fost trimisă în concediu fără plată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: