Povestea cerşetorului american care a primit donaţii de peste 225.000 de dolari, după ce a ajutat o tânără să ajungă în siguranţă acasă

Povestea cerşetorului american care a primit donaţii de peste 225.000 de dolari, după ce a ajutat o tânără să ajungă în siguranţă acasă

John Bobbitt alături de Kate McClure. FOTO gofundme.com

Şi-a dat singurii bani pe care îi avea pentru a ajuta o tânără rămasă cu maşina pe marginea autostrăzii fără benzină, iar după ce gestul său a fost făcut public, bărbatul a primit donaţii pentru a-şi cumpăra casă. Mai mult, i-a fost înfiinţat un fond de economii şi unul de pensie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Johnny Bobbitt Jr, un american fără adăpost în vârstă de 34 de ani, a sărit în ajutorul tinerei Kate McClure care rămăsese noaptea în pană de combustibil pe o autostradă din Philadelphia. El a ţinut să se asigure că tânăra ajunge în siguranţă acasă şi a parcurs pe jos două mile pentru a-i aduce benzină, informează The Telegraph, citat de Agerpres.

Vestea despre fapta sa bună s-a răspândit rapid după ce Kate McClure a iniţiat o campanie pe Gofundme, o pagină de internet dedicată strângerii de fonduri pentru cauze nobile. Suma colectată a ajuns la incredibila valoare de 399.000 de dolari.

Bărbatul îşi va cumpăra casă din banii primiţi

Fostul veteran de Marină, care a devenit persoană fără adăpost în urmă cu 18 luni, şi-a exprimat bucuria povestind că a reuşit să-şi cumpere, săptămâna aceasta, o locuinţă cu o parte din banii primiţi.

„Mulţumesc tuturor, cu ajutorul lui Kate şi al lui Mark (prietenul ei — n.r.) am reuşit să achiziţionez ieri noua mea casă!“, a explicat el, potrivit sursei citate. „Senzaţia este de nedescris şi se datorează susţinerii şi generozităţii pe care fiecare dintre voi a arătat-o. Voi continua să vă mulţumesc tuturor în fiecare zi până la sfârşitul zilelor“, a adăugat bărbatul, exprimându-şi bucuria că „nu va mai fi nevoit niciodată să îşi facă griji cu privire la un acoperiş deasupra capului“.

Au fost de asemenea înfiinţate alte două fonduri, unul pentru ca bărbatul să aibă posibilitatea să încaseze un mic „salariu“ în fiecare an şi un „fond de pensie care va fi investit inteligent de un consultant financiar“. Veteranul va obţine acces la cont „într-o perioadă de timp agreată de el“ şi a declarat că intenţionează să îşi cumpere o cabană şi o suprafaţă de pământ la ţară unde se va putea retrage.

O altă dorinţă a veteranului este aceea de a-şi cumpăra un Ford Ranger din 1999, maşină pe care a descris-o drept camioneta sa „de vis“.

Şi-a dat singurii 20 de dolari pe care îi avea pentru a ajuta o tânără să ajungă acasă în siguranţă

Kate McClure a povestit cum în luna noiembrie omul străzii a găsit-o în maşină, disperată că i se terminase benzina, la ieşirea de pe autostradă. John Bobbitt s-a apropiat de ea şi i-a cerut să încuie portiera şi să rămână în maşină. După un timp s-a întors cu un bidon de benzină.

„Johnny se aşează pe marginea străzii în fiecare zi cu un carton în mână, m-a văzut că m-am oprit şi că se întâmplă ceva (...) Şi-a dat singurii săi 20 de dolari ca să-mi cumpere benzină şi să se asigure că ajung cu bine acasă“, a povestit tânăra în vârstă de 27 de ani.

De atunci, Kate a început să vină la locul unde Johnny obişnuia să cerşească pentru a-i aduce bani şi haine, însă pe 10 noiembrie i-a venit ideea să apeleze la site-ul Gofundme. Cu banii strânşi, ea dorea să-i închirieze lui Johnny o locuinţă şi să-i cumpere o maşină veche pentru ca veteranul de război să poată începe o nouă viaţă. Deşi scopul său era de a strânge 10.000 de dolari pentru Johnny, colecta a depăşit toate aşteptările.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările