Popcornul, o gustare sănătoasă

Popcornul, o gustare sănătoasă

Popcorn-ul te ajută să pierzi în greutate şi să să ţii sub control colesterolul.

Preferat de oamenii din întreaga lume, popcornul este foarte sănătos – conţine fibre, antioxidanţi, complexul de vitamine B, magneziu şi mangan. Însă te poţi bucura de beneficiile pe care le are asupra sănătăţii atâta timp cât nu optezi pentru popcornul cu diferite arome, ci pentru cel simplu şi fără sare, dacă se poate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată de ce este popcornul o gustare sănătoasă:

Ţine sub control nivelul de colesterol rău

Popcornul conţine fibre care pot elimina excesul de colesterol depus pe peretele arterelor, reducând astfel nivelul total al colesterolului. În plus, gustarea din timpul filmului scade riscul de boli cardiovasculare, prevenind astfel infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral.

Îmbunătăţeşte digestia

Aşa cum am spus şi mai sus, popcornul este sursă importantă de fibre. Ştim că fibrele sunt necesare în procesul de digestie. Pentru a îmbunătăţi digestia şi preveni alte afecţiuni digestive, mănâncă popcorn măcar o dată pe săptămână.

Ţine sub control nivelul de zahăr din sânge

Datorită substanţelor pe care le conţine, popcornul ţine sub control eliberarea şi gestionarea nivelului de zahăr din sânge şi de insulină. Acesta va stabiliza glicemia şi, astfel, va preveni diabetul zaharat. Aşadar, mănâncă mai des popcorn.

Descoperă alte motive pentru care popcorn-ul este o gustare sănătoasă pe clickpentrufemei.ro. 

 

Cele mai simple trucuri de slăbit cu efect garantat

De ce este bine să mănânci porumb fiert

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: