Politică “dură”: o companie americană le dă angajaţilor interdicţie la consumul de alcool şi sex la birou

Politică “dură”: o companie americană le dă angajaţilor interdicţie
la consumul de alcool şi sex la birou

Compania Zenefits este cunoscută pentru atmosfera de petrecere întreţinută în rândul angajaţilor. FOTO dailymail.co.uk/Facebook

Start-up-ul american Zenefits a pus în aplicare o serie de măsuri de ordine interioară odată cu schimbarea conducerii. După ce le-a fost interzisă practicarea sexului la locul de muncă, activitatea fiind încadrată în categoria comportamentelor „rudimentare”, angajaţii au primit şi interdicţia de a consuma alcool la locul de muncă. Firma era cunoscută nu doar pentru succesul său, ci şi pentru atmosfera de petrecere din rândul angajaţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania americană Zenefits, cu sediul în San Francisco, care în luna mai a anului trecut valora 4,5 miliarde de dolari, este cunoscută nu doar pentru succesul şi profitul său, cât şi pentru atmosfera de petrecere întreţinută în rândul angajaţilor. Distracţia a trebuit să fie, în cele din urmă, stăvilită după o serie de incidente încadrate de noua conducere în categoria comportamentelor „rudimentare”.

Mesajele electronice trimise personalului companiei Zenefits au ieşit la iveală în cursul verii trecute, după ce s-a aflat că mai multe prezervative folosite au fost găsite pe scări după întâlniri ale angajaţilor la care se consuma şi alcool. Prin urmare, noul CEO al companiei, David Sacks, a interzis alcoolul săptămâna trecută, într-o tentativă de a “curăţa” cultura corporatistă a companiei.

Zenefits, companie producătoare de software destinat resurselor umane, cu o vechime de trei ani pe piaţă, a trebuit să trimită o serie de email-uri deloc plăcute personalului în urma mai multor incidente care au avut loc în biroul din San Francisco. Mesajele electronice au fost obţinute de publicaţia The Wall Street Journal, potrivit Daily Mail.

Mesajele electronice au fost trimise în cursul verii trecute de o directoare din cadrul companiei, Emily Agin, care a descris situaţia angajaţilor care fac sex la birou drept comportament rudimentar. “Ni s-a adus la cunoştinţă de către administraţia şi paza clădirii că scările sunt folosite în mod necorespunzător…. Ţigări, pahare de plastic pline cu bere şi mai multe prezervative au fost găsite pe scări. Da, aţi citit corect,” relevă mesajul electronic.

Nu folosiţi scările ca să fumaţi, să consumaţi alcool, să mâncaţi sau să faceţi sex. Vă rugăm să respectaţi regulamentul companiei şi să aveţi bun simţ..., se arată într-un alt email trimis personalului companiei.

Sacks a susţinut, într-un memo trimis miercurea trecută angajaţilor, că este important să fie cultivată o atmosferă de muncă mai matură.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările