Platforma de recrutare LinkedIn, dată în judecată pentru că influenţează angajările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscuta reţea profesională LinkedIn este implicată într-un proces din cauza unei opţiuni de căutare oferită de site-ul de recrutare, din cauza căreia, în mai multe cazuri, aplicanţii au pierdut oportunităţile de angajare.

Procesul a fost intentat de patru utilizatori, Tracee Sweet, Lisa Jaramillo, James Ralston şiTiffany Thomas, care acuză reţeaua LinkedIn pentru faptul că opţiunea premium „Caută Referinţe” poate afecta şansele aplicanţilor de a obţine locuri de muncă, scrie „The New York Times”.

„O opţiune de căutare localizează oamenii care au cont pe reţeaua noastră şi pot oferi informaţii despre un candidat care a fost angajat pentru o anumită companie, pe o anumită poziţie. Opţiunea le permite angajatorilor să vadă o listă cu oameni care au lucrat în aceeaşi companie cu aplicantul, în aceeaşi perioadă de timp, şi să ceară referinţe despre acesta”, este precizat pe site-ul LinkedIn, potrivit „Daily Mail”.

Cei patru reclamanţi susţin că membrii LinkedIn nu sunt notificaţi atunci când o persoană cere un astfel de raport de referinţe. Aceştia mai menţionează că orice potenţial agajator poate „săpa” în istoria profesională a oricărui membru LinkedIn, luând decizii bazate doar pe informaţiile adunate de la foşti colegi sau şefi (informaţii care nu sunt verificate), fără a da o şansă aplicantului să-şi expună propria variantă, mai ales atunci când datele oferite sunt rău intenţionate.

„S-ar putea să nu afli niciodată dacă ai fost sau nu respins în cazul unui loc de muncă mult dorit din cauza acelor aşa-numite referinţe”, a declarat James L. Davidson, unul din avocaţii reclamanţilor. Pe de altă parte, Joseph Roualdes, purtătorul de cuvânt LinkedIn, a declarat că procesul este nejustificat şi că reţeaua socială este foarte serioasă vizavi de intimitatea utilizatorilor.

„Opţiunea le permite doar utilizatorilor angajatori premium să caute persoane care au lucrat într-o anumită companie, în aceeaşi perioadă de timp în care a lucrat şi aplicantul care îi interesează. Această căutare simplă nu dezvăluie nicio informaţie pe care aplicantul nu a făcut-o publică”, a precizat Roualdes.

Citeşte şi:

Prieteni la serviciu? Tinerii de astăzi şi-ar „săpa“ colegii pentru o promovare

TOP 100 Linkedin, 2014: Clasamentul celor mai „vânate“ companii de angajaţii din întreaga lume

Profilul de Facebook, factorul care poate determina dacă obţii un job sau nu

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite