Pigcasso, purcica devenită celebră pentru picturile sale care se vând cu mii de dolari: „Este un expresionist abstract“ FOTO VIDEO

Pigcasso, purcica devenită celebră pentru picturile sale care se vând cu mii de dolari: „Este un expresionist abstract“ FOTO VIDEO

Pigcasso, pictând FOTO Facebook

Pigcasso este numele scroafei care a devenit cunoscută graţie talentului său la pictură, operele ei de artă fiind vândute la preţuri de mii de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pigcasso este o purcică salvată dintr-un abator şi adusă în 2016 la adăpostul pentru animale din oraşul Franschhoek, în regiunea Western Cape din Africa de Sud. Noii ei proprietari au observat pasiunea ei faţă de culoare şi de pensule, scrie New York Post.
 
Ţinând o pensulă în botul ei, Pigcasso îşi mişcă cu entuziasm capul pentru a crea diverse imagini de-a lungul unei pânze canvas, opere ce ajung să se vândă şi cu 4.000 de dolari.
 
„Porcii sunt animale foarte inteligente, aşa că atunci când am adus-o pe Pigcasso la hambar, m-am gândit cum să îi captez atenţia“, a spus Joanne Lefson, care conduce Farm Sanctuary SA.
 
FOTO Facebook
 
„Am aruncat nişte mingi de fotbal şi de rugby şi, bineînţeles, au existat nişte pensule situate în apropiere, deoarece hambarul era proaspăt zugrăvit. Ea a mâncat sau a distrus totul, cu excepţia acestor pensule. Le-a iubit atât de mult“, a adăugat Lefson.
 
Ulterior, ea a mai declarat: „Pigcasso este cu siguranţă un expresionist abstract, nu poţi defini exact ceea ce pictează, dar vă pot spune că stilul ei se schimbă uşor în funcţie de starea ei de spirit, la fel ca la orice mare artist“.  
 
 
Pasiunea lui Pigcasso pentru pictură a evoluat rapid. Animalul a ajuns să folosească vopseluri şi s-a remarcat destul de repede. Operele sale de artă au ajuns să se vândă pentru aproape 4.000 de dolari, încasările fiind donate pentru asigurarea bunăstării animalelor din adăposturi. Una dintre creaţiile sale recente a ajuns să fie folosită drept imagine pentru ceasurile companiei elveţiene Swatch, firma anunţând luna trecută o colaborare cu porcul.
 
Aceasta a scos pe piaţă o colecţie de ceasuri în ediţie limitată, intitulată „Flying Pig by Ms. Pigcasso“, care conţine produse colorate în verde, albastru şi roz, la preţul de 120 de dolari.
 

FOTO Facebook

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: