Peste 80 de copii din centrul SOS Satele Copiilor Cisnădie se vor bucura de un cămin călduros în această iarnă

Peste 80 de
copii din centrul SOS Satele Copiilor Cisnădie se vor bucura de un cămin călduros în această iarnă

Copiii care locuiesc în centrul SOS Satele Copiilor din Cisnădie vor avea  căldură şi apă caldă în această iarnă datorită unei donaţii

Copiii şi adolescenţii aflaţi în centrele SOS Satele Copiilor din Cisnădie şi SOS Comunitatea de Tineri Sibiu vor avea parte de o iarnă călduroasă datorită celor 25 de sisteme de încălzire primite ca donaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 84 de copii care locuiesc împreună în centrul SOS Satele Copiilor din oraşul Cisnădie, dar şi adolescenţii găzduiţi de SOS Comunitatea de Tineri Sibiu au primit un sprijin important înaintea de venirea sezonului rece: 25 de sisteme moderne de încălzire care le vor asigura căldură şi apă caldă.

„Centralele termice şi  panourile solare sunt de mare ajutor pentru noi. Organizaţia noastră le oferă astfel un cămin călduros şi confortabil copiilor şi tinerilor care, din diverse motive, au fost separaţi de familiile lor. În plus, aceste sisteme performante vor reduce cheltuielile noastre de încălzire, iar economiile realizate se vor putea întoarce tot în beneficiul copiilor“, a declarat Mirela Carmen Lavric, directorul general al organizaţiei SOS Satele Copiilor România.

Odată cu inaugurarea sistemelor de încălzire, copiii au luat parte la câteva activităţi: au pictat panouri şi au participat la experimente ştiinţifico-trăsnite, învăţând, totodată, despre importanţa consumului responsabil de resurse. La finalul evenimentului, au avut o surpriză: un concert special, susţinut de artista Sore, cunoscută şi îndrăgită de copii pentru prestaţia ei în trupa LaLa Band. Donaţia în valoare de 20.000 de euro a fost făcută de compania Vaillant Group România.

SOS Satul Copiilor Cisnădie a fost inaugurat în anul 1993 şi este compus din 12 case familiale care pot găzdui până la 84 de copii, o grădiniţă, o tabără de vacanţă, terenuri de joacă şi terenuri de sport, precum şi un centru de consiliere pentru copii şi părinţi. La vârsta de 14-16 ani, copiii care locuiesc în aceste case se mută în Comunitatea de Tineri Sibiu, unde locuiesc până îşi termină studiile şi îşi găsesc un loc de muncă.

SOS Satul Copiilor Cisnădie

SOS Satele Copiilor este o organizaţie mondială de ajutorare a copiilor, înfiinţată în 1949. Activă în peste 133 de ţări şi oferind circa 1.800 de programe şi servicii pentru peste un milion de beneficiari, asociaţia este prezentă şi în România din 1991. Există în ţara noastră trei comunităţi, „sate“ cum le numesc voluntarii: la Bucureşti, Sibiu şi Bacău.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările