Pericole ale statului îndelungat pe scaun

Pericole ale statului îndelungat pe scaun

Şederea îndelungată poate duce la hipertensiune arterială şi la nivel crescut de colesterol

Dacă petreci multe ori pe zi într-un scaun – la serviciu sau acasă, în faţa calculatorului sau a televizorului -  e posibil să dezvolţi, pe termen lung, anumite probleme legate de sănătate. Află care sunt riscurile şederii îndelungate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Boli de inimă

Când stai jos un timp îndelungat, muşchii ard mai puţine grăsimi iar fluxul de sânge este mai „leneş”, ceea ce permite acizilor graşi să se depună mai uşor pe pereţii vaselor sanguine. Este afectată astfel elasticitatea arterelor coronare, cele care vascularizează inima. De asemenea, şederea îndelungată poate duce la hipertensiune arterială şi la nivel crescut de colesterol.

Diabet

Pancreasul produce insulină, un hormon care determinăm transportul glucozei spre celule, pentru energie. Dar celulele muşchilor inactivi nu au reacţie la acţiunea insulinei, prin urmare pancreasul produce cantităţi sporite din acest hormon – ceea ce poate duce la diabet.

Citeşte mai multe despre riscurile statului îndelungat pe scaun pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările