Performanţa unui dresor: a învăţat trei câini să piloteze avionul VIDEO

Performanţa unui dresor: a învăţat trei câini să piloteze avionul VIDEO

Câinii au învăţat să piloteze în simulatorul de zbor, cu ajutorul semnalelor luminoase. FOTO news.com.au

Un dresor de câini din Noua Zeelandă a reuşit să înveţe să piloteze avionul trei patrupezi incluşi într-un program special, conceput pentru realizarea documentarului „Dogs Might Fly” (Câinii ar putea să zboare - n.r).

Ştiri pe aceeaşi temă

Căţelul Reggie a fost primul care a prins din zbor cum să piloteze un avion şi l-a menţinut pe traiectorie timp de 15 minute, după cum a povestit zoologul şi expertul în comportamentul animalelor Mark Vette. 

Câinii au învăţat să piloteze în simulatorul de zbor, cu ajutorul semnalelor luminoase şi abia după aceea s-au urcat la bordul unui avion. Astfel, lumina albastră le indica să facă la stânga, cea roşie la dreapta şi cea albă le semnala să menţină avionul în linie dreaptă.

 „Este nevoie de mult antrenament şi de muncă pentru a pune bazele unei astfel de colaborări. Este însă uimitor că pe măsură ce zburam mai mult, cu atât câinii deveneau mai intuitivi”, a povestit antrenorul Mark Vette. Acesta a reuşit cu ceva timp în urmă să înveţe un câine cum să conducă un automobil, conform news.com.au. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările