Pensionara devenită model la 77 de ani, după ce sărăcia a împins-o să poarte aceleaşi haine zeci de ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kim
Hee-jin, model la 77 de ani
Kim Hee-jin, model la 77 de ani

La 77 de ani, o coreeancă a devenit model. După ce şi-a crescut singură copii, înbrăcând aceleaşi haine timp de zeci de ani, Choi Soon-hwa are acum şansa de a îmbrăca hainele unor desingneri renumiţi.

Visa de la 20 de ani să devină model, dar viaţa grea nu i-a permis să-şi urmeze visul. Choi Soon-hwa, o coreeancă de 77 de ani a lucrat în spital unde petrecea zeci de ore pe săptămână. 

Femeia povesteşte că a găsit oportunitatea de a-şi schimba viaţa după ce a văzut o reclama TV despre modelele în vârstă. Având 1,70 m înălţime, s-a gândit că poate fi şansa la care visa pe când avea 20 de ani. S-a înscris la câteva cursuri de modelling, iar mai apoi a fost remarcată de o agenţie. Nu a durat prea mult până a ajuns să-şi facă debutul pe podium.

image

A debutat în 2018 la Seoul Fashion Week. „Am fost emoţionată, dar foarte entuziasmată“, a spus femeia de 77 de ani.

Povesteşte cu tristeţe că agenţiile încă preferă modelele tinere, dar speră că vor ajunge să aprecieze şi frumuseţea persoanelor în vârstă. „Alegând persoane în vârstă pentru a defila pe podium, agenţiile pot arăta că îmbătrânirea poate fi un proces frumos“.

image

Reţeaua slabă de protecţie socială a ţării a făcut ca aproape 45% din persoanele în vârstă să trăiască în sărăcie, chiar Choi povestind că banii câştigaţi până acum au ajutat-o să-şi achite datoriile.

Kim Hee-jin, un designer de 32 de ani, care face haine pentru tineri, i-a propus anul trecut femeii să defileze pentru el la Săptămâna Modei de la Seul, fiind încântat de aspectul ei unic.

image

„Există ceva unic în ceea ce o priveşte pe Choi, are un stil diferit de oricine altcineva din generaţia ei, care se potriveşte foarte bine cu genul de originalitate pe care mă străduiesc să-l promovez atunci când creez haine“, a spus Kim.

De-a lungul vieţii, Choi s-a confruntat cu diferite dificultăţi. Fiind abandonată de soţul ei, ea a fost forţată să aibă grijă de cei doi copii ai săi singură. „În tinereţe, ca părinte singur, am cam purtat aceleaşi haine timp de 20 de ani“, a povestit ea. Femeia spune că acum simte că este momentul să încerce să-şi trăiască propria viaţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite