Pe ce loc se află Bucureştiul în clasamentul mondial al calităţii vieţii, din 230 de oraşe analizate VIDEO

Pe ce loc se află Bucureştiul în clasamentul mondial al calităţii vieţii, din 230 de oraşe analizate VIDEO

Viena este pentru a şaptea oară consecutiv oraşul cu cel mai înalt nivel al calităţii vieţii din lume, în timp ce Bucureştiului se află abia pe poziţia 109, din 230 de oraşe analizate în cadrul studiului realizat de compania de consultanţă globală Mercer. FOTO eurovisionworld.com

Viena a fost desemnat oraşul în care este cel mai bine să trăieşti, în urma analizei pe 2016 realizată de compania de consultanţă globală Mercer. Faţă de anul trecut, Bucureştiul s-a clasat de data aceasta pe o poziţie ceva mai bună. Analiza s-a bazat pe 39 de criterii, printre care climatul politic, social şi economic, mediul înconjurător, sistemul de sănătate şi de învăţământ, transportul public etc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viena este pentru a şaptea oară consecutiv oraşul cu cel mai înalt nivel al calităţii vieţii din lume, în timp ce Bucureştiului se află pe poziţia 109, din 230 de oraşe analizate în cadrul studiului realizat de compania de consultanţă globală Mercer, pe baza datelor adunate în perioada septembrie-noiembrie 2015. Faţă de anul trecut, când s-a clasat pe 110, capitala bucureşteană a urcat o poziţie în top. 

Topul zece este dominat de oraşe din Germania şi Elveţia, în timp ce Parisul, Londra sau New York-ul nu au reuşit să se numere nici măcar printre primele 30 de oraşe din clasament. 

Parisul a căzut zece locuri faţă de anul trecut, ajungând pe locul 37,  după evaluarea slabă primită la capitolul siguranţă, având în vedere atentatele teroriste cu care s-a confruntat în ultima vreme. Londra se află pe locul 39, iar New York pe 44, notează publicaţia Daily Mail.

România, care ocupă locul 109, este depăşită de vecinii unguri cu Budapesta, care s-a clasat pe locul 77, însă ne situăm peste Sofia, care figurează pe locul 115, Istanbul (122), Moscova (167) Sankt Petersburg (174), Kiev (176). Pe ultimul loc al clasamentului se află Bagdad, în Irak.

 

FOTO 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: