Paharul este de vină când întreci măsura cu alcoolul

Paharul este de vină când întreci măsura cu alcoolul

Paharele ușor curbate spre interior ne fac să consumăm mai mult alcool

O cercetare recentă arată că forma paharului poate determina viteza și frecvența cu care bem alcoolul, relatează revista „Nature".

Ştiri pe aceeaşi temă

Adesea apreciem greșit cantitatea de alcool consumată din pricina paharului, sunt de părere cercetătorii din Marea Britanie, țară în care consumul de alcool este ridicat.

Pentru a testa această ipoteză, psihologul Angela Attwood, din cadrul Universității Bristol, le-a cerut unor voluntari sănătoși să privească un documentar despre natură neutru din punct de vedere emoțional, în timp ce aveau în față bere sau răcoritoare servite în pahare diferite ca formă.

La sfârșitul studiului, s-a observat că primii care au băut berea au fost voluntarii care primiseră pahare ușor curbate spre interior, aceștia bând 354 mililitri de bere în mai puțin de 8 minute, față de 13 minute, cât le-a luat celor care consumaseră aceeași cantitate de bere, dar din pahare drepte. Concluziile au fost asemănătoare și în cazul celor care primiseră răcoritoare.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările