Stilul de viaţă sănătos la români: De ce suntem atât de departe de Occident

Stilul de viaţă sănătos la români: De ce suntem atât de departe de Occident

Promovarea stilului de viaţă sănătos este unul dintre fenomenele la modă în Vest, în ultimii ani. Cu toate că românii adoptă şi implementează imediat orice nou trend, se pare că la acest capitol nu stăm prea bine. Specialişti în nutriţie,lifestyle şi sociologie au explicat, pentru „Weekend Adevărul“, de ce le este atât de greu românilor să ţină pasul cu Occidentul în privinţa stilului de viaţă sănătos

Horoscop săptămânal 30 august - 5 septembrie. Racii vor întâmpina probleme în susţinerea unui ritm alert de muncă

Horoscop săptămânal 30 august - 5 septembrie. Racii vor întâmpina probleme în susţinerea unui ritm alert de muncă

Horoscopul săptămânal pentru perioada 30 august - 5 septembrie 2021 vine cu previziuni astrale complete pentru toate zodiilei. Horoscopul săptămânii 30 august - 5 septembrie 2021 vă spune dacă veţi avea succes în carieră, ce vă aşteaptă din punct de vedere al sănătăţii, cât de bine veţi sta cu banii şi mai ales cu dragostea. Horoscopul săptămânal indică nevoia unei pauze din partea Racilor.

Horoscop septembrie 2021. Mercur va fi retrograd, dăm probe grele de rezistenţă. Nu e bine să ne asumăm riscuri

Horoscop septembrie 2021. Mercur va fi retrograd, dăm probe grele de rezistenţă. Nu e bine să ne asumăm riscuri

Din punct de vedere astrologic, luna septembrie nu este cea mai bună lună pentru asumarea unor riscuri, ci pentru luarea unor măsurilor de precauţie. Luna nouă în Fecioară de pe data de 6 îl trage pe Uranus în Taur, care va aduce un aer revoluţionar. Orice ai începe acum este posibil să nu fie permanent, dar îţi oferă un impuls curajos să ieşi din rutină.

HOROSCOP 20 august-2 septembrie. Venus, planeta iubirii, domină sfârşitul verii, iar pentru Fecioare şi Balanţe se anunţă câştiguri şi investiţii importante

HOROSCOP 20 august-2 septembrie. Venus, planeta iubirii, domină sfârşitul verii, iar pentru Fecioare şi Balanţe se anunţă câştiguri şi investiţii importante

Ultima lună a verii a debutat intens, cu Soarele şi Mercur în zodia Leu, care se confruntau cu Saturn retrograd în Vărsător şi Uranus în Taur. Din 16 august, când Venus, planeta iubirii, a intrat în Balanţă pe cerul tuturor nativilor din zodiac au început să apară artificii. În ultima decadă a lunii avem parte de multă pasiune şi romantism.

Stil de viaţă
Articol publicitar

Merită să cumperi un aspirator robot?

Merită să cumperi un aspirator robot?

Cui nu i-ar plăcea să aibă un robot acasă care să facă treburile casnice? Deşi acest lucru nu este încă posibil, puteţi să achiziţionaţi un aspirator robot care funcţionează de unul singur şi care lasă podelele impecabile fără să fiţi nevoit să interveniţi deloc.

Stil de viaţă
Articol publicitar

Ce stil să alegi pentru un dormitor?

Ce stil să alegi pentru un dormitor?

Dormitorul este un spaţiu bine determinat într-o locuinţă. Privat, intim, trebuie să reflecte personalitatea ocupantului, adult sau copil, fără să corespundă în mod obligatoriu stilului adoptat pentru restul locuinţei. Totul este permis atunci când vine vorba de decorarea dormitorului, de la mobila pentru dormitor la pernele de decor, este de ajuns să dai frâu liber creativităţii.

Un cititor marcat de lehamite, după ce a trimis, timp de două luni de zile, autorităţilor competente, mesaje scrise, fotografii şi filmuleţe privind lucrări neterminate şi lăsate aşa, spre batjocorirea unor cetăţeni deloc vinovaţi de faptul că trăiesc într-un areal uitat de Dumnezeu, mi le-a semnalat şi mie, cu revoltă interioară şi fără a mai avea vreo speranţă că se rezolvă situaţia aberantă din colţul de ţară unde încă locuieşte. Mioritic? Nu.

acum 3 luni · comentarii (13)

Am pielea de pe mâini atât de crăpată că mă doare şi când nu mişc degetele. Mama e mult mai rău, dar nu se plânge ca mine. Nu avem niciun fel de cremă cu care să ne dăm, aşa că ea improvizează. Ia sticla cu ulei din frigiderul transformat în dulap şi toarnă puţin într-o cratiţă roşie. De când nu mai avem lumină, frigiderul a devenit o simplă cămară cu uşă de metal. Noroc că e iarnă şi nu avem nevoie de frigul din el.

acum 8 luni · comentarii (5)

Pentru că cineva de la care, chiar că nu mă aşteptam, mi-a spus citind un text de-al meu, că încă din titlu, O poveste cu scalari, am trimis-o la dicţionar, am zis că-i cazul să evit un asemenea precedent şi să explic că scalarii sînt nişte peşti de acvariu foarte faini şi extraplaţi, adică, scalar = peşte teleostean originar din America de Sud, cu corpul discoidal argintiu cu reflexe aurii şi brune, brăzdat de dungi transversale negre sau gri.

acum 9 luni · comentarii (4)

Am zis mereu că la serv petreci opt ore pe zi, total, grosso modo, o treime de viaţă. Că trebuie să fie fain şi să te simţi bine acolo. Da, nu-i înţeleg pe cei la care încăperea arată ca nefiind locuită. În sfîrşit. Şi mai zic ceva: că peştii de acvariu sînt cele mai potrivite animăluţe pentru leneşi. Lumina se stinge sau aprinde după cum reglezi temporizatorul, mîncarea pică de la hrănitorul automat, nu trebuie scoşi la plimbare ori făcut curat.

acum 9 luni · comentarii (9)

„Am să-ţi zic ceva, dar nu te îngrijora. Nu e nimic grav.” Şi picioarele ţi se transformă în gelatină, stomacul începe să se învârtă şi capul parcă vrea să-ţi plece de pe umeri. Te prinzi cu mâinile de pervazul geamului şi-l priveşti pe vecinul cu tricou roz, mulat peste burta umflată de bere, şi-ţi spui că atâta timp cât el continuă să repare Loganul, nici rău nu se poate întâmpla.

acum 1 an · comentarii (1)

Azi a împlinit 84 de ani, cel ce a fost, în ordine cronologică, al treilea ministru al apărării, în perioada postdecembristă. El a asigurat tranziţia de la perioada miniştrilor în uniforme militare, la aceea a purtătorilor de costume civile, în ani când  armata ţării parcurgea limpeziri cu finalităţi necunoscute, bătălia reală fiind la nivelul mentalităţilor, între conservatori şi promotorii unei respiraţii libere în arealul public.

acum 1 an · comentarii (0)
Postari Recente
Modifică Setările