COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

In octombrie 2000, privatizarea SNTR a fost anulata de Curtea Suprema de Justitie, constatandu-se si nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare actiuni incheiat de societatea noastra cu

Razboiul gropilor

Razboiul gropilor

Tusa Steriana din Constanta a vazut multe in 86 de ani de viata. A trecut prin primul razboi mondial, a cunoscut greutatile ocupatiei bulgarilor si germanilor si a scapat, cu sansa, de tifos si

În fiecare vară familia mea cultivă roşii în grădina din spatele curţii. Vacanţele mele au fost mereu populate de mâţe care aleargă printre straturi, de câini care au interzis să se apropie, de bunici care udă cu grijă fiecare cuib şi de mese cu salate în care, da, evident, se înmoaie pâinea.

luna trecuta · comentarii (12)

Am trecut ieri cu autobuzul pe lângă un bloc în faţa căruia stătea o bătrână îmbrăcată într-un halat albastru. Căra cu ea o plasă, avea părul despletit şi nişte papuci albi, de parcă ieşise din casă cu un minut în urmă şi s-ar fi îndreptat spre cel mai apropiat magazin din cartier. Apoi, pentru că autobuzul a încetinit şi a oprit în staţie, am privit-o mai bine.

acum 2 zile · comentarii (17)

Doamna E. a fost o cunoscută profesoară de la Universitate, scriitoare, cea mai respectată traducătoare a timpului ei, printre multe altele. Despre verişoara ei şi alţii din cunoscuta familie citisem şi auzisem înainte să o cunosc pe dânsa. Eu eram student în primul an de facultate, abia ajuns în Bucureşti.

acum 5 zile · comentarii (8)

Am ieşit ieri din casă, deşi toată lumea mă avertizase să n-o fac. Afară ar fi fost vreo 34 de grade, deşi sincer păreau a fi 50. Aveam nişte probleme de rezolvat, nimic complicat, un traseu de 20 de minute, stat zece minute, apoi întors pe acelaşi drum. Am zis să merg pe la umbră, dar s-a dovedit că umbra nu mai există. S-a dat. Sau, dacă există, nu mai înseamnă nimic.

acum 10 zile · comentarii (11)

În curtea alor mei creşteau mai mulţi smochini. Unul, doi, trei? Stau acum să-i număr cu ochii închişi. Îl văd întâi pe cel de lângă gard, de la intrare, pe care mă mai şi suiam din când în când. Acolo eram cocoţată când mi-am agăţat într-o ramură un cercel. Primii mei cercei şi am reuşit să-i rezolv în mai puţin de un an. Degeaba au căutat ai mei prin pietriş. La revedere!

acum 13 zile · comentarii (17)

Visaţi. Dar nu visaţi în proprietăţi, visaţi în emoţii... Visaţi în vacarm de fluturi în stomac, în sentimente puternice cu rezonanţă în suflet şi palme transpirate, în îmbrăţişări calde ce îţi ard pielea, în ochi care văd până dincolo de prezenţa fizică, în gânduri care caută în mişcări browniene răspunsuri fără rost.

acum 19 zile · comentarii (3)

Pe vremea comuniştilor, toate frizeriile şi saloanele de coafură se chemau Igiena. Clar, simplu, direct, fără echivoc. Era o întreprindere de stat care le gestiona pe toate, în toată ţara. Şi acum mai vezi pe unele dintre ele, în aceleaşi locuri, de zeci de ani. Cu acelaşi nume, Igiena. Şi, adesea, cu aceiaşi frizeri şi coafori, tot de zeci de ani. S-or fi privatizat între timp? Dacă nu, oare de ce minister ţin acum?

acum 19 zile · comentarii (6)

Prin intermediul parfumului, preţ de o clipă, poţi simţi raiul. Un om obişnuit poate simţi până la zece esenţe diferite să zicem, dar nu oricui îi este dat să facă diferenţa între 10.000. Trebuie să ai ceea ce se numeşte „nas“, ca să poţi crea un parfum, şi asta după ani de testat ingrediente, combinaţii şi cantităţi.

acum 4 luni · comentarii (0)