Pachet promoţional autentic american: la o maşină Ford cumpărată primiţi o armă şi o Biblie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţa Ford dintr-un orăşel din Carolina de Sud a reuşit să-şi atragă clienţii cu o promoţie tipic americană, practicată şi în alte state: cei care cumpără un Ford primesc la pachet o biblie, un steag american şi o armă de foc în valoare de 400 de dolari, relatează CBS News.

Promoţia „Dumnezeu, armele şi America” e valabilă până în noiembrie şi are scopul de a încuraja activităţile locale, mai cu seamă vânătoarea.

„Au venit la noi oameni de departe, din Texas şi Pennsylvania. Şi am mai avut clienţi şi din Oklahoma”, a spus Derrick Hughes, managerul general al reprezentanţei  Ford din orăselul Honea Path, Carolina de Sud.

Cumpărătorii nu pleacă însă cu o armă de foc; aceasta poate fi cumpărată cu ajutorul vocherului de 400 de dolari de la un magazin de arme şi echipamente sportive dintr-un oraş din apropiere. Dar doar cei care au trecut verificarea trecutului pot cumpăra o armă de foc, a spus proprietarul magazinului Locked N Loaded, partener în promoţie. Nu este însă obligatoriu ca clienţii să-şi aleagă o armă de foc, ei pot lua în schimb echipamente de pescuit sau seturi de tir cu arcul.

Reprezentanţa Ford are promoţii pe tot parcursul anului, între care şi discounturi pentru personalul militar. Statul Carolina de Sud ia în considerare o legislaţie care să limiteze accesul la arme al persoanelor care pot reprezenta un pericol pentru ele însele sau pentru alţii – o astfel de reglementare e susţinută şi de senatorul republican Lindsey Graham. 

Managerul general al sucursalei Ford din orăşelul american spune însă că promoţia nu este una cu conotaţii politice şi nu se referă la regimul armelor. Mai degrabă vine în întâmpinarea activităţilor care se bucură de popularitate la nivel local, între care vânarea mistreţilor.

Oficialii Ford recunosc însă că nu ideea lor nu e una originală, asemenea promoţii sunt oferite în alte state precum New Hampshire şi Texas. La începutul anului, o reprezentanţă Ford din Alabama a mai lansat o promoţie similară, „Dumnezeu, Arme şi Libertate”, care oferea un voucher de armă pentru o puşcă de calibru 12 alături de o biblie şi un steag. Ford Motor a cerut însă stoparea promoţiei după ce trei oameni au fost ucişi în California în urma unor schimburi de focuri la o reprezentanţă auto.

De data asta un purtător de cuvânt al Ford a spus că nu va interveni asupra promoţiei.

„Reprezentanţele noastre sunt afaceri independente. Aici este vorba de o promoţie locală, nu una dirijată de Ford. Înţelegem că clienţilor li se oferă vouchere cadou pe care le pot folosi pentru tot felul de echipamente sportive. Este evident că promoţiile trebuie să fie unele legale- iar aceasta  nu încalcă nicio lege”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite