Ouăle cresc riscul de boli cardiovasculare?

Ouăle cresc riscul de boli cardiovasculare?

Bolnavii de diabet trebuie să evite consumul de ouă.

Am auzit de foarte multe ori spunându-se că ouăle cresc nivelul de colesterol rău. Într-adevăr, ouăle au o valoarea calorică ridicată – colesterol şi grăsimi - şi toate acestea sunt cumulativ responsabile pentru afecţiunile cardiovasculare şi creşterea în greutate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consumul de ouă: efecte pozitive şi negative

Un ou întreg conţine 210 mg colesterol, care este mai mare decât jumătate din necesarul de colesterol pentru o singură zi. El mai conţine şi aproape 5 grame de grăsime, inclusiv 1,6 grame grăsimi saturate. Aproape toate acestea se găsesc în gălbenuş. În schimb, albuşul are numai 0,06  grame grăsime, fără colesterol şi grăsimi saturate. 

Însă, în afară de grăsimile saturate şi colesterolul, gălbenuşul este sursă de acizi graşi Omega-3, 100-200 mg/ou. Diferenţa este că în albuş nu se găsesc acizi graşi de niciun fel. Aşadar, consumul de ouă este nesănătos pentru sănătatea inimii, dar el poate fi avantajos când este moderat. 
Studii recente au arătat că o persoană sănătoasă poate mânca câte un ou pe zi, fără niciun risc. Cu toate acestea, consumul trebuie să fie moderat la persoanele bolnave de diabet şi de afecţiuni cardiovasculare. Ei ar trebui să mănânce cel mult 2-3 ouă pe săptămână pentru a evita orice complicaţie.

Află dacă ouăle sunt bune sau nu pentru sănătate pe clickpentrufemei.ro. 

 

Colesterol mărit? Aşa îl poţi reduce!

Semne care îţi spun că ai inima bolnavă

 

 

citeste totul despre: