Orașul interzis bărbaților

Orașul interzis bărbaților

Femeile din Arabia Saudită sunt obligate să-și acopere chipul cu un văl

Arabia Saudită va construi un oraș special pentru femei. Aici, reprezentantele sexului frumos vor putea să-și facă o carieră, fără să se abată în vreun fel de la lege.

Ştiri pe aceeaşi temă

Construcția orașului, unic în lume, va începe anul viitor. Autoritățile din Hafuf estimează că vor atrage investiții de aproximativ 100 de milioane de dolari. Se vor crea locuri de muncă în industria textilă, farmaceutică și alimentară.

Deși legile saudite nu interzic femeilor să muncească, statisticile arată că doar 15% din acestea au un loc de muncă, relatează publicația britanică „The Daily Mail". Planul de a ridica acest oraș coincide cu ambițiile guvernului de a implica mai mult femeile în dezvoltarea țării.

Deja în orașele industrializate ale țării există fabrici conduse de femei. În septembrie 2011, regele Abdullah a anunțat că, în 2015, femeile vor avea drept de vot. Arabia Saudită este singura țară din lume care le interzice femeilor să conducă. De asemenea, anul acesta, după îndelungi negocieri purtate de Comitetul Olimpic Internațional, femeilor din Arabia Saudită li s-a permis să participe la competiția sportivă.

Codul moral prevede ca femeilor măritate să se angajeze, însă societatea patriarhală în care trăiesc face acest lucru foarte dificil.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările