Oraşul care găzduieşte zeci de oameni alergici la viaţa modernă. Wi-fi, plasticul sau electricitatea le pot cauza moartea VIDEO

Oraşul care găzduieşte zeci de oameni
alergici la viaţa modernă.
Wi-fi, plasticul sau electricitatea le pot cauza moartea VIDEO

theguardian.com

Într-un orăşel din Arizona, există un întreg trib de oameni cu diferite alergii, care încearcă să supravieţuiască departea de poluarea din marile oraşe. Aceştia sunt sensibili la sunet, energie electrică, produse cosmetice, gaze de eşapament sau gluten.

Ştiri pe aceeaşi temă

Snowflake, un orăşel din Arizona găzduieşte 20 de gospodării în care locuiesc zeci de oameni care suferă de alergii provocate de poluarea din mediul înconjurător. Aceştia trebuie să utilizeze difuzor pentru apeluri - deoarece sunt foarte  sensibili la sunet, să fiarbă hainele pentru a le decontamina de substanţe chimice şi să se ferească de aerul poluat. Nerespectarea acestor reguli le poate cauza moartea.

Susie, un rezident al orăşelului Snowflake, a acceptat să stea de vorbă cu jurnaliştii „The Guardian”. Femeia le-a povestit că este alergică la parfum, pesticide, plastic, materiale sintetice, fum, radiaţii, gazele de eşapament, precum şi la anumite alimente ce conţin gluten.

La fel ca şi Susie, majoritatea locuitorilor din Snowflake au ceea ce ei numesc „boala de mediu”, un diagnostic controversat, cu simptome inexplicabile.

Ideea că facilităţile moderne cauzează grave probleme de sănătate a apărut la mijlocul secolului al XIX-lea. În 1869, doctorul american George Beard a publicat mai multe lucrări în care susţinea că modul de viaţă al civilizaţiei moderne şi puterea aburului pot provoca boli care dau „somnolenţă, iritaţie cerebrală, durere, presiune şi stare de oboseală".

Aerul din Snowflake este mai curat decât mare parte din restulul S.U.A., iar oamenii se mute acolo în căutarea unui mod de viaţă mai bun. O parte dintre aceştia nu şi-au văzut copiii de zeci de ani. Pentru alţii, durerea devine insuportabilă, pentru ei sinuciderea reprezentând o rezolvare a problemei.

„Ne îngropăm singuri morţii” a spus Susie pentru The Guradian.

Pentru a li se permite vizitarea comunităţii, jurnaliştilor de The Guardian li s-a impus să doarmă în maşină şi să nu se cazeze în motel, din cauza detergenţilor chimici pe care serviciile de curăţătorie le utilizează. Aceştia au fost nevoiţi să evitate machiaj, loţiuni, parfum, produse pentru păr, detergent sau balsam de rufe, precum şi orice săpun, şampon sau deodorant. Respectând aceste reguli, jurnaliştilor li s-a permis realizarea unui film documentar despre locuitorii acelei zone.

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: