Opriţi-vă din a mai oferi locul pe scaun bătrânilor, recomandă cercetătorii de la Oxford

Opriţi-vă din a mai oferi locul pe scaun bătrânilor, recomandă cercetătorii
de la Oxford

Cercetătorii Oxford recomandă încurajarea activităţii fizice în rândul persoanelor în vârstă. FOTO metro.co.uk

Din copilărie suntem învăţaţi să oferim persoanelor vârstnice locul pe scaun în mijloacele de transport în comun, ca semn de respect. Contrar aşteptărilor, experţii de la Oxford avertizează că gestul nu este deloc în favoarea acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoanele vârstnice ar trebui încurajate să rămână active. Acesta este sfatul cercetătorilor de la Oxford, care susţin că activitatea fizică poate întineri o persoană cu cel puţin 10 ani, scrie The Independent.

Sir Muir Gray, profesor al Institutului de Sănătate Publică din Anglia, susţine că persoanele în vârstă ar trebui să meargă pe jos cel puţin 10 minute pe zi, să fie încurajate să urce pe scări, în loc să ia liftul, şi că statul în picioare poate fi o modalitate bună pentru a-şi menţine sănătatea.

În raportul publicat în The British Medical Journal se recomandă încurajarea activităţii fizice în rândul persoanelor în vârstă pentru reducerea nevoii de asistenţă socială.

„Trebuie să încurajăm activitatea fizică în rândul bătrânilor, şi nu să îi încurajăm să fie sedentari. Nu vă sfătuiţi părinţii să ia liftul, ci să mai urce un etaj pe scări. Şi gândiţi-vă de două ori înainte să cedaţi locul pe scaun în autobuz sau tren unei persoane în vârstă. Statul în picioare este un exerciţu fizic bun pentru ei”, spune Gray.

Scarlett McNally, chirurg ortoped citat de The Independent susţine că „activitatea fizică poate încetini procesul de îmbătrânire“, acestea fiind adesea confundate cu pierderea capacităţii de mişcare. Studiile arată că exerciţiul fizic poate întineri o persoană cu cel puţin 10 ani, ca şi capacitatea de mişcare şi independenţă fizică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările