Omul care ştia că Titanicul se va scufunda: 6 dezastre de proporţii prezise de clarvăzători

Omul care ştia că Titanicul se va scufunda: 6 dezastre de proporţii prezise de clarvăzători

FOTO wikipedia.org

Dacă aveaţi dubii cu privire la capacitatea anumitor persoane de a prezice evenimente semnificative chiar şi cu ani de zile înainte ca acestea să se întâmple, iată o serie de întâmplări nefericite care au fost anunţate înainte de vremea lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la atacuri teroriste şi până la dezastre naturale, au existat oameni capabili, aparent, să le prezică de-a lungul timpului. Până şi scufundarea Titanicului ar fi cunoscută cu 14 ani înainte de a avea loc. O scurtă listă a celor mai impresionante predicţii a fost realizată de publicaţia britanică The Sun.

Scufundarea Titanicului a fost „publicată” cu 14 ani înainte de tragedie

O nuvelă scrisă de Morgan Robertson a apărut cu 14 ani înainte de scufundarea navei Titanic, în 1912, când 1.500 de oameni şi-au pierdut viaţa. Printr-o coincidenţă care poate da fiori, dezastrul a fost descris în nuvela „Inutilitate” care a fost publicată în 1898. Mai mult, în carte nava era denumită Titan, doar două litere distanţă până la denumirea uriaşului vapor scufundat. O altă coincidenţă izbitoare este aceea că în carte vaporul loveşte un iceberg exact într-o noapte de aprilie, la fel ca în realitate. Similarităţile merg chiar mai departe, nava fictivă scufundându-se la doar 640 km de Newfoundland, exact aceeaşi locaţie în care Titanicul a devenit o epavă.

FOTO thesun.co.uk

Teroarea ISIS şi atacurile din 9/11 au fost prezise de Nostradamus

Una dintre cele mai faimoase teorii conspiraţionale din toate timpurile aparţine profetul francez Nostradamus. Mulţi sunt cei care cred că profetul a prezis încă din secolul al XVI-lea răzvrătirea grupării ISIS şi atacurile teroriste din 11.09.2001. Un pasaj anume care este adesea legat de tragedia din 9/11 este: „Două păsări din oţel vor cădea din cer pe metropolă/ Cerul va arde la 45 de grade latitudine/ Focul ia în primire noul mare oraş”. Un alt articol face referire deseori la organizaţia teroristă ISIS.

FOTO thesun.co.uk/AP

Nostradamus din Balcani a prevestit Tsunami-ul „Ziua de box” din 2004

Bulgăroaica Baba Vanga, supranumită „Nostradamus din Balcani” datorită puterilor ei paranormale, ar fi prezis tsunami-ul din 26 decembrie 2004, cunoscut şi sub numele de Tsunami-ul Oceanului Indian sau al Crăciunului, precum şi accidentul nuclear de la Fukushima, în proporţie de 85%, Înainte de tsunami, aceasta a descris „un val enorm” care ar fi urmat să „acopere oameni şi oraşe şi să facă totul să dispară sub apă”.

Baba Vanga a avut dreptate în ceea ce priveşte teoriile sale. FOTO thesun.co.uk

Bombardamentul oraşului Oklahoma

Americana Tana Hoy a avut o premoniţie că oraşul Oklahoma va fi bombardat cu patru luni înainte de a se întâmpla, aceasta avertizându-i ulterior şi pe ascultătorii de radio de pericolul care urma să se abată asupra lor. După 90 de minute de la emisiune, Timothy McVeigh şi complicii lui au ţintit clădirea federală Alfred P. Murrah în cadrul celui mai nimicitor atac terorist din istoria SUA de până la 9/11.

FOTO thesun.co.uk/AP

Uraganul Katrina

Mediumul australian Jeffry R. Palmer a făcut profeţii despre tsunami-ul din 2004, despre uraganul Katrina şi alte dezastre naturale majore. Acesta a prezis că tsunami-ul va distruge coasta Sumatra din Indonezia. În ciuda acestei previziuni, până când nu a avertizat lumea şi despre uraganul Katrina, nimeni nu l-a crezut.

FOTO thesun.co.uk/Getty

Revelaţia despre moartea lui JFK şi a lui Roosevelt

Edgar Cayce a avertizat americanii, în anul 1939, despre posibilitatea ca doi preşedinţi să moară în timpul mandatelor. În 1945, preşedintele american Franklin D. Roosevelt a murit în timpul mandatului, la fel ca şi preşedintele John F. Kennedy, care a fost asasinat în 1963.

FOTO thesun.co.uk/Getty


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: