Ochiul bionic promite o lume fără orbi

O echipă de cercetători australieni susţine că sunt la doi ani distanţă de a realiza primul ochi cu adevărat bionic, care va putea ajuta nevăzătorii. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Monash vor începe primele teste pe subiecţi umani în 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

O cameră video va fi montată pe o pereche de ochelari sau, în momentul când se va găsi soluţia tehnică, pe lentilele de contact. Imaginile captate de aceste dispozitive vor fi transformate în semnale şi vor fi transmise către un cip introdus în creier. Microcipurile vor avea o latură de 4 milimetri şi, în momentul când vor fi operaţionale, acestea vor primi imagini alb-negru, de mică rezoluţie, care vor fi trimise către cortexul vizual din creier.

„Scopul acestui proiect este să facă din aceste microcipuri echivalentul unui câine pentru orbi sau a unui baston alb", a declarat pentru presa britanică profesorul Arthur Lowery, liderul cercetătorilor australieni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările