Obsedat până la moarte de Regina Marii Britanii

Obsedat până la moarte  de Regina Marii Britanii

Locul de unde americanul Robert Moore urmărea orice mişcare a familiei regale britanice

Trupul unui american de 69 de ani, obsedat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a fost descoperit pe o insulă din parcul St. James, la nici 100 de metri distanţă de Palatul Buckingham din Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit anchetatorilor citaţi de ziariştii de la „The Daily Mail", cadavrul lui Robert Moore zăcea în acel loc de aproape trei ani. Americanul îşi instalase tabăra pe micuţa insulă pentru că avea o vedere excelentă spre palat şi putea spiona în voie. Moore a venit în Marea Britanie în 2007 şi se pare că a locuit în parcul St. James până la moartea sa, care se pare că a survenit în 2008.

Sute de pagini de ameninţări

Robert Moore avea probleme psihice grave, mai relatează presa britanică, şi era cunoscut în Londra pentru obsesia lui faţă de Elisabeta a II-a. Se pare că, de-a lungul a 15 ani, americanul i-a trimis Reginei sute de pachete dubioase, inclusiv fotografii pornografice şi scrisori de ameninţare, unele chiar de 600 de pagini.

„Era obsedat de Regină şi de familia regala. Şi nu exista un loc mai potrivit în care să rămână nedescoperit decât acea insulă, de unde putea să urmărească în voie tot ce se întâmpla la palat", a declarat detectivul Mike West. În SUA a avut probleme cu poliţia după ce a fost prins băut la volan, dar în atenţia autorităţilor britanice Robert Moore a ajuns prin moartea sa.

Cauza morţii - necunoscută

Craniul bărbatului şi câteva oase au fost descoperite pe o saltea putrezită, lângă mai multe sticle de votcă. În urma investigaţiilor nu au fost găsite urme ale unor traume sau răni. Cauza decesului nu a putut fi stabilită, din cauza vechimii rămăşiţelor. Cazul Robert Moore a fost imediat comparat cu cel al franţuzoaicei obsedate de George al V-lea, Rege al Marii Britanii între 1910 şi 1936. Femeia obişnuia să stea ore întregi nemişcată în faţa Palatului Buckingham, convinsă de faptul că Regele îi transmite semnale mişcând draperiile. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările