Oboseala generaţiilor

Oboseala generaţiilor

Arhivă Adevărul

Femeile care deţin poziţii de top nu mai sunt o raritate aşa că, pentru majoritatea companiilor, diversitatea sexuală este deja o necesitate, nu o problemă.

Potrivit Agenţiei Reuters, eterna dezbatere pe tema egalităţii sexuale face însă ca alte tipuri de discriminare, mult mai subtile, să fie mai greu de depistat. Printre ele, dezavantajul pe care îl au tinerele la început de carieră atunci când intră într-o companie în care există femei care lucrează acolo deja de foarte mult timp.

„Femeilor tinere le e mai greu să se adapteze reţelelor sociale ale celor de altă vârstă, pentru că văd aceste relaţii ca pe ceva care funcţionează ca pe vremea mamelor lor", spune Elisabeth Kelan, lector la departamentul de management de la King's College din Londra. Kelan numeşte fenomenul „oboseala generaţiilor" - oamenii mai în vârstă nu mai au energia de a discuta cu cei tineri lucrurile ce au ieşit din sfera lor de interes.

În timpul documentării pentru cartea ei, Kelan a descoperit că tinerele femei nu se regăsesc în discuţiile cu celelalte persoane din anturajul de la birou şi cred că vorbăria practicată de „senioare" este doar o modalitatea de a se plânge de mersul lucrurilor la serviciu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările