Obiceiurile care îţi aduc nefericire: cum ne influenţează obsesia cu privire la părerea celor din jur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiceiuri care influenţează nivelul de fericire. FOTO Shutterstock
Obiceiuri care influenţează nivelul de fericire. FOTO Shutterstock

V-aţi gândit vreodată că diferenţa dintre oamenii nefericiţi şi cei fericiţi constă în diferenţa dintre obiceiurile acestora? Se pare că dincolo de destin, oamenii îşi creează singuri povestea prin alegerile pe care le fac zilnic.

Conform psihologilor, oamenii sunt arhitecţii propriului destin. Obiceiurile zilnice şi modul în care privim lucrurile se reflectă în starea noastră emoţională. Propriile acţiuni pot deveni cauzele nefericirii noastre, scrie theearthchild.co.za

Atitudini ale oamenilor nefericiţi:

Se plâng tot timpul

Este un comportament tipic al persoanelor nefericite. Acesta este unul dintre primele semnale care vă permit să recunoaşteţi acest tip de oameni. Conform unui studiu ştiinţific, 30 de minute în care ne plângem de lucrurile care ni se îmtâmplă sunt suficiente pentru ca zona creierului responsabilă cu găsirea soluţiilor pentru probleme.

Sunt obsedaţi de opiniile celor din jur

Oamenii nefericiti ţin foarte mult cont de opinia celor din jur, stabilindu-şi drept scop să devină acceptaţi şi să primească validarea celorlalţi. Acest lucru este calea sigură către nefericire.

Nu au încredere în oamenii din jur

Dezamăgirea poate apărea în orice formă de relaţionare şi se întâmplă tuturor, indiferent că este vorba de context social, familial sau orice alt mediu. Oamenii nefericiţi au obiceiul de a îmbrăţişa o atitudine bazată pe suspiciune, adoptând modul defensiv, lucru care reduce, în mod evident, calitatea relaţiilor, precum şi starea emoţională.

Vor să deţină controlul

Controlul este cel mai stresant lucru, atât pentru cel care doreşte să îl deţină, cât şi pentru cei din jurul lui. Starea de nefericire apare când îşi dă seama că este imposibil să deţină controlul în orice situaţie.

Critică persoanele din jur

Oamenii nefericiţi au tendinţa de a-i critica pe alţii, oglindindu-şi defectele în cei din jur.

Nu îşi stabilesc obiective

Obiectivele sunt unul dintre motoarele vieţii, deoarece acestea creează aşteptări şi aşteptarea este întotdeauna legată de un vis. Oamenii care nu au vise şi obiective, cu siguranţă intră în categoria celor nefericiţi.

Privesc orice provocare ca pe o mare dificultate

Nu trebuie să fii psiholog pentru a înţelege că starea noastră de fericire sau de tristeţe depinde de modul în care acceptăm schimbarea. Pentru oamenii nefericiţi, schimbare este sinonim cu dificultate.

Se compară cu cei din jur

Comparaţia cu persoanele din jur este o altă caracteristică a oamenilor nefericiţi. Această acţiune are un singur scop: convingerea cu privire la superioritatea faţă de o altă persoană. Este firesc să existe persoane mai mult sau mai puţin frumose, deştepte sau cu un alt nivel de încredere în sine în comparaţie cu noi.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite