Obiceiuri zilnice care pun sănătatea în pericol: cum ne afectează dormitul pe burtă şi statul picior peste picior

Obiceiuri zilnice care pun sănătatea în pericol: cum ne afectează
dormitul pe burtă şi statul picior peste picior

Obiceiuri zilnice care pun sănătatea în pericolFOTO ohman.vn

Dormitul pe burtă, încrucişarea picioarelor sau consumul unei cantităţi mari de apă sunt doar câteva din obiceiurile care pot pune sănătatea în pericol. Specialiştii recomandă grijă sporită în ceea ce priveşte obiceiurile cotidiene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Multe din obiceiurile zilnice care ni se par absolut banale ne pot pune sănătatea în pericol. Printre acestea se numără ameliorarea durerii menstruale prin metoda sticlei cu apă caldă, prepararea popcorn-ului la cuptorul cu microunde sau dormitul pe burtă, scrie BrightSide.me.

Obiceiuri zilnice care pun sănătatea în pericol:

Încrucişarea picioarelor

Numeroase studiile confirmă că şedinţa cu picioarele încrucişate are ca rezultat hipertensiunea arterială, apariţia venelor varicoase şi a leziunilor ale nervilor.

Hrănirea păsărilor

Hrănirea porumbeilor este una dintre activităţile preferate de părinţi atunci când ies în aer liber cu cei mici. Din păcate, nu este doar distractiv, ci şi periculos. Şansele ca o pasăre să poarte o boală contagioasă sunt de 50%.

Ochelarii de soare de proastă calitate

În încercarea de a economisi bani, producătorii folosesc un plastic ieftin care nu vă protejează ochii de UV şi care, în lumina puternică a soarelui, poate duce la arsura retinei. Plasticul folosit absoarbe o doză dublă de ultraviolete, care face purtarea ochelarilor şi mai dăunătoare.

Consumul unei cantităţi prea mari de apă

Cercetătorii sunt de părere că nevoia de apă a organismului este diferită în funcţie de fiecare individ. Dacă vă mişcaţi mult şi faceţi sport, beţi mai multă apă, dacă aveţi probleme renale sau cardiovasculare, nu este recomandat excesul de lichide.

Ameliorarea durerii menstruale prin metoda sticlei cu apă caldă

Aplicarea unei surse de cădură într-un loc dureros este modul cel mai la îndemână de a scăpa de durere, dar există o întreagă listă de afecţiuni care în mod specific nu necesită utilizarea sticlelor cu apă fierbinte. Acestea includ menstruaţia, inflamaţia acută în abdomen (apendicită, colecistită, pancreatită) şi în primele câteva ore şi câteva zile după arsuri sau leziuni.

Prepararea popcorn-ului la cuptorul cu microunde

Nu este vorba de felul în care gătiţi - este vorba despre conţinutul porumbului de uz casnic. Pericolul este aici într-o substanţă chimică numită diacetil. Este un ulei sintetic şi o aromă 2-în-1. Vaporizându-se la temperaturi ridicate, acesta ajunge în plămâni şi îi afectează. Puteţi reduce riscul lăsând popcornul să se răcească înainte de a fi consumat.

Mâncatul pe birou

Există diferite tipuri de locuri de muncă, dar majoritatea nu sunt potrivite pentru a mânca. Pe lângă numeroasele bacterii ce pot contamina mâncarea, mai trebuie ţinut cont şi de faptul că mintea are nevoie de odihnă iar corpul de puţină mişcare pentru a putea digera alimentele.

Dormitul pe burtă sau în poziţia fetus

Acest obicei poate provoca probleme de sănătate, unele dintre ele destul de serioase. Când dormiţi pe o parte, în aşa-numita poziţie fetală, împiedicaţi diafragma să se mişte liber, ceea ce provoacă diverse probleme, inclusiv dureri de spate şi probleme pulmonare. Somnul pe burtă este, la rândul său, chiar mai periculos, deoarece pune presiune asupra tuturor organelor, conducând pe termen lung la afectarea nervilor şi agravarea problemelor de inimă. Dormitul pe spate este cea mai naturală postură, însă ar trebui să evitaţi această poziţie dacă suferiţi de apnee în somn.

citeste totul despre: