Obiceiuri zilnice care îmbătrânesc tenul cu cel puţin 10 ani: telefonul şi perna nepotrivită, printre cele mai frecvente

Obiceiuri zilnice care îmbătrânesc
tenul cu cel puţin 10 ani: telefonul şi perna nepotrivită, printre cele mai frecvente

Utilizarea telefonului poate duce la îmbătrânirea prematură a tenului FOTO 123RF

Poziţia de dormit, utilizarea unei perne nepotrivite sau sprijinirea bărbiei în mâini sunt printre motivele care afectează aspectul tenului. Specialiştii atrag atenţia cu privire la numeroase gesturi ce par inofensive, dar sunt cu adevărat dăunătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Secretul“ păstrării unui aspect tânăr al tenului este cunoscut de toată lumea: hrana şi sportul adecvat sunt atuurile oricărei persoane care doreşte să arate bine cât mai mult timp. Cu toate acestea, aspectul pileii nu depinde numai de un stil de viaţă sănătos. Multe dintre obiceiurile zilnice şi aparent inofensive afectează grav pielea, scrie BrightSide.me. Printre acestea se numără:

Poziţia incorectă de dormit

Când dormi pe burtă, capul tău este întors în lateral. Aceasta tensiune la nivelul gâtului şi umerilor duce la slaba circulaţie a sângelui către creier. Cearcănele şi umflarea feţei sunt consecinţele neplăcute ale unei astfel de poziţii. Încercaţi să dormiţi pe spate.

Alegerea unei perne nepotrivite

Un alt obicei care afectează tenul este alegerea unei perne nepotrivite. Dacă dormi pe o pernă foarte înaltă, circulaţia sângelui este afectată şi duce la apariţia ridurilor pe gât. Alege o pernă care îţi asigură o poziţie dreaptă a gâtului.

Nu folosiţi ochelari de soare

Protecţia adecvată este secretul unui ten sănătos. Pielea din jurul ochilor este foarte subţire, razele soarelui reuşind să producă riduri cu rapiditate. Deci, stabileşte-ţi o regulă din a purta mereu ochelari în zilele însorite, chiar şi în timpul iernii.

Alimentaţia

Dacă mesteci întotdeauna pe o singură parte, acest lucru poate duce la asimetria feţei tale, deoarece muşchii slăbesc, iar în celaltă parte rămân tonifiaţi.

Utilizarea telefonului

Dacă ţii telefonul între ureche şi umăr, poţi provoca riduri ale gâtului. Dacă vorbeşti frecvent la telefon, alege căştile sau difuzorul.

Utilizarea tabletei şi a smartphone-ului

Utilizarea tabletei sau a telefonului mobil poate duce la edeme şi riduri fine, din cauza poziţiei cu capul în jos.

Sprijinirea bărbiei în mâini

Când stai în faţa calculatorului sau când citeşti, sprijinirea bărbiei în mână este un gest extrem de dăunător. Pielea îşi pierde din elasticitate, lucru care favorizează apariţia ridurilor premature.

Încruntarea

Tristeţea provoacă expresii faciale dăunătoare pielii. De fiecare dată când te încrunţi, încercă să îţi aminteşti cât de dăunător este pentru tenul tău. Lasă grijile de-o parte şi învaţă să zâmbeşti.

Duşul fierbinte

Apa fierbinte distruge stratul superior al pielii, lucru care duce la uscarea şi exfolierea tenului. Încearcă să păstrezi o temperatură potrivită atunci când îţi speli faţa.

Aerul condiţionat

Acest tip de aparate usucă aerul din încăpere. În acest fel şi pielea devine mai uscată, lucru care poate duce la deteriorare. Este foarte important să nu uiţi să-ţi hidratezi tenul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările