Obiceiuri zilnice care duc la pierderea părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa abundă în şampoane, balsamuri şi măşti, dar acestea nu funcţionează pentru toate tipurile de păr. Dincolo de alegerea acestora, alimentaţia sau instrumentele de styling sunt alţi doi factori care duc la pierederea podoabei capilare.

Oamenii pierd aproximativ 100 de fire de păr pe zi, fiind parte din ciclului natural de creştere a părului. Cu toate acestea, există obiceiuri care duc la deteriorarea, subţierea şi pierderea unui număr peste media normală. Indiferent de sex sau de moştenirea genetică, schimbarea obiceiurilor poate scădea numărului firelor de păr căzute. 

Obiceiuri greşite care duc la pierderea părului:

Nu folosiţi un şampon special

Specialiştii spun că ar trebui folosit un şampon special în cazul în care părul este spălat zilnic. Folosirea unui produs care usucă părul poate duce la căderea podoabei capilare, mai ales în cazul în care este folosit frecvent. Dacă preferaţi spălarea la 2-3 zile, şamponul trebuie adaptat acestei perioade.

Utilizaţi o perie prea dură

La folosirea periei, părul se poate rupe dacă este încurcat. Specialiştii recomandă un pieptene cu dinţi rari şi produse speciale pentru descurcarea părului.

Nu vă tundeţi părul în mod regulat

Este recomandată tunderea vârfurilor părului cel puţin o dată la două luni pentru a facilita o creştere sănătoasă.

Expuneţi părul la temperaturi ridicate

Fie că folosiţi uscător, perie rotativă sau placă, temperaturile ridicate duc la deteriorarea părului. Acestea pot slăbi scalpul şi pot usca foliculii din stratul exterior al părului. Experţii nu recomandă utilizarea zilnică a acestor instrumente de styling. Lăsaţi părul să se usuce natural după spălare şi folosiţi doar la nevoie ondulatorul sau placa.

Folosiţi produse greşite pentru păr

Asiguraţi-vă că aţi citit eticheta produselor de păr pe care le cumpăraţi. Piaţa abundă în şampoane, balsamuri şi măşti, dar acestea nu funcţionează pentru toate tipurile de păr. Unele produse pot conţine ingrediente care provoacă uscarea şi subţierea firului de păr.

Alimentaţia precară

La fel ca inima, ficatul sau rinichii, şi părul are nevoie de hrană. Consumul de proteine, vitamine, fier şi zinc ajută părul să crească sănătos. Cele mai bune alimente pentru susţinerea sănătăţii părului sunt: 
avocado, fasolea, ouăle, peştele, nucile, creveţii, cartofii dulci, spanacul şi carnea.

Stresul

Numeroase studii au arătat că există o legătură directă între gestionarea stresului şi foliculii de păr. Organismul dvs. produce mai mulţi hormoni de stres numiţi cortizol atunci când este stresat. Aceşti hormoni slăbesc rezistenţa părului. Nivelul cortizolului afectează funcţiile glandelor suprarenale, împiedicând regenerare părului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite