Obiceiuri care grăbesc îmbătrânirea: ridurile şi părul alb, puse pe seama unui factor comun

Obiceiuri care grăbesc îmbătrânirea: ridurile şi părul alb, puse pe seama unui factor
comun

Obiceiuri care grăbesc îmbătrânirea

Apariţia ridurilor, a părului alb şi un sistem imunitar slăbit pot fi puse pe seama unei cauze comune. Specialiştii vorbesc despre cauzele care duc la îmbătrânirea înainte de vreme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii au fost mereu preocupaţi de încetinerea procesului de îmbătrânire. Suntem obsedaţi de fiecare fir de păr alb apărut şi umplem dulapurile de cosmetice care să ne ascundă ridurile sau alte imperfecţiuni apărute odată cu trecerea timpului. Dar, în multe cazuri, semnele de îmbătrânire apar din cauza obiceiurilor dăunatoare şi au o mai mică legătură cu trecerea timpului, scrie msn.com.

Obiceiuri care grăbesc îmbătrânirea:

Neglijarea vieţii sociale

Viaţa social este cheia menţinerii unui spirit tânăr. Un studiu realizat pe 309.000 de persoane, desfăşurat pe parcursul a peste şapte ani, a demostrat că relaţiile de prietenie cresc cu peste 50% şansele de supravieţuire în rândul persoanelor de vârsta a treia.

Negestionarea problemelor cu stresul

Numeroase studii susţin faptul că stresul (atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung) poate provoca îmbătrânirea prematură. Atunci când ne confruntăm cu probleme de stres, corpul produce cortizol, deteriorând telomeraza şi telomerele (ADN). Apariţia ridurilor, a părului alb şi un sistem imunitar slăbit pot fi puse pe seama acestei cauze. Pentru reducerea stresului practicaţi meditaţia, respiraţia conştientă sau yoga.

Alimentaţie dezechilibrată

Cei care vor să îşi întreţină mai mult timp corpul tânăr au tendinţa de a face diferite modificări în dietă, în speranţa unui aspect plăcut. Plecând de la aceast lucru, nutriţioniştii atrag atenţia că schimbările bruşte în alimentaţie şi dietele duc la dereglări în organism.

Postură modificată de utilizarea greşită a telefonului mobil

Înclinarea capului în jos, către telefonul mobil, duce la probleme ale posturii. Dincolo de aspectul inestetic, acest lucru poate duce la dureri de cap, dureri la nivelul gâtului şi umerilor. Ţineţi telefonul la nivelul ochilor, în acest fel întărindu-vă muşchii din partea superioară a corpului.

Statul pe scaun mai mult de 4 ore pe zi

Probabil aţi auzit că statul prea mult pe scaun poate fi dăunător, dar posibil că nu realizaţi cât de mult poate afecta procesul de îmbătrânire. Un studiu publicat în „Journal of Aging Research“ scoate la iveală faptul că sedentarismul este asociat cu îmbătrânirea prematură, dezechilibrul psihologic şi social.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările