Articol publicitar

Oare eşti dependent de stres?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
magic fm

Stresul face parte din reacţia noastră evolutivă de luptă sau fugă (fight or flight) şi, din punct de vedere biologic, odată ce stresul s-a activat, corpul pompează în organism hormoni, printre care cortizolul, „hormonul stresului”, adrenalina şi dopamina, pentru a ne centra puterile şi, astfel, se opresc funcţiile neesenţiale (precum digestia), pentru a canaliza resursele către muşchi şi creier.

În timp ce activitatea sistemului nervos central, care include temperatura corpului, tensiunea arterială şi ritmul cardiac, se accelerează pentru a ne pregăti să ne confruntăm cu provocarea respectivă într-o stare de hiper concentrare. Iar odată ce ameninţarea a trecut, corpul revine la ritmul său normal de funcţionare. Însă, conform unui articol de pe thriveglobal.ro, putem deveni dependenţi ce acea senzaţie intensă.

Pe de altă parte, „Stresul nu e întotdeauna nociv!” după cum a explicat Lavinia Ţânculescu, psiholog, în cadrul emisiunii Adevar... sau intamplare, un concept Thrive Global, în care specialistul elucidează cele mai interesante mituri despre stres. “De multe ori te ajută să te dezvolţi interior, să-ţi găseşti sau să accesezi resurse din interior pe care să le foloseşti ulterior în situaţii mai problematice din viaţă”, explică psihologul Lavinia Ţânculescu, de la care am aflat şi dacă alcoolul ne scapă de stres, dacă stresul provoacă ulcer, dacă putem evita stresul, cu totul, şi... ce este stresul de substimulare.

Urmăreşte întreaga emisiune Adevăr... sau întâmplare, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV si pe YouTube Magic FM România, pentru a-ţi elucida cele mai interesante mituri despre stres. 

Nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile marca Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite