Oamenii de ştiinţă explică de ce nu poate exista dragoste la prima vedere

Oamenii de ştiinţă explică de ce nu poate exista dragoste la prima vedere

Prinţul Harry şi Meghan Markle FOTO Guliver/Getty Images

Deşi mulţi îndrăgostiţi cred că au experimentat dragostea la prima vedere, cercetătorii vin şi-i contrazic. Aceştia sunt de părere că fenomenul nu poate exista cu adevărat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cum de ai ştiut că ea este aleasa?“, a fost întrebat prinţul Harry în interviul în care a vorbit despre logodna cu actriţa americană Meghan Markle. „Am ştiut de când ne-am întâlnit prima dată“, a răspuns acesta.

Ei bine, poate că a simţit ceva asemănător, dar, din păcate, prinţul probabil a experimentat cu totul altceva decât dragoste la prima vedere, scrie The Independent.

Psihologii de la Universitatea din Groningen (Olanda) au analizat existenţa „dragostei la prima vedere“ pentru a încerca să afle dacă acest fenomen există cu adevărat.

Poate fi dezamăgitor pentru romanticii incurabili, dar cercetătorii au ajuns la concluzia că acest fenomen este, de fapt, doar o atracţie fizică ceva mai puternică.

Cercetătorii au realizat studiul pe 396 de participanţi, aproximativ 60% dintre aceştia fiind femei. 32 de participanţi (majoritatea bărbaţi) au descris 49 de cazuri de dragoste la prima vedere, dar niciuna dintre acestea nu a fost reciprocă.

Însă, având în vedere că există atât de multe exemple de oameni care jură că au experimentat dragostea la prima vedere, acest studiu nu poate pune capăt romantismului incurabil.

citeste totul despre: