O româncă a creat o aplicaţie care te ajută să mănânci sănătos

O româncă a creat o aplicaţie care te ajută să mănânci sănătos

Ruxandra Micu a creat o platformă dedicată stilului de viaţă sănătos

Ruxandra Micu a creat iniţial o platformă dedicată veganilor şi vegetarienilor, însă de curând a lansat o aplicaţie care te ajută să îţi personalizezi dieta, în funcţie de obiective. Astfel, Gourmandelle Meal Plans te aută să calculezi aportul caloric, dar şi să îţi tipăreşti o listă de cumpărături, în funcţie de ingredientele meselor planificate.


“Folosirea planurilor de masă reprezintă o tendinţă puternică la nivel internaţional în ceea ce priveşte dieta sănătoasă. Pentru un începător, cineva care doreşte să adopte o dietă nouă – fie ea vegană, vegetariană, fără gluten etc. – este dificil să găsească permanent idei de preparate pe care să le consume. Din experienţă ştiu că poate deveni un factor de stres şi este unul dintre motivele pentru care multe persoane abandonează demersul de a avea o dietă sănătoasă pe termen lung. Aplicaţia Gourmandelle Meal Plans rezolvă exact această lipsă de inspiraţie în prepararea meselor, iar feedback-ul este extraordinar atât din ţară, cât şi de la clienţii din străinătate”, a explicat Ruxandra Micu. 

Aplicaţia ajută la planificarea personalizată a meselor în funcţie de preferinţe, alergii şi intoleranţele alimentare, tipul de dietă adoptat sau obiectivul vizat. De asemenea, aceasta generează reţete în funcţie de selecţia realizată în interfaţa, precum şi o planificare a acestora astfel încât să respecte necesarul zilnic caloric şi de substanţe nutritive. Reţetele propuse acoperă mesele principale ale zilei: mic dejun, prânz, cină.

“Reţetele din aplicaţie sunt create urmărind câţiva piloni pe care îi consider esenţiali: să fie delicioasă, să fie sănătoase, să fie uşor de realizat, atât din punct de vedere al timpului, cât şi din punct de vedere al costului” – adaugă Ruxandra Micu.

Alături de reţete, Gourmandelle Meal Plans generează liste de cumpărături, care uşurează şi mai mult misiunea de a adopta cu succes o dietă sănătoasă. În funcţie de planul de mese ales, se generează reţete noi în fiecare lună. Acestea pot fi imprimate şi pregătite folosind ingrediente sănătoase şi având în permanenţă informaţii despre numărul de calorii ale preparatelor.