O garsonieră de 35 metri pătraţi arată ca un apartament, cu dormitor, birou şi o bucătărie complet echipată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
z

Ce faci atunci când locuieşti într-o garsonieră în care se mută şi prietenul tău şi, brusc, realizaţi că nu mai aveţi loc pentru nimic? Poţi să apelezi la un birou de design interior care să facă magie cu spaţiul respectiv şi să găsească loc pentru toate: pat, birou, chiar şi loc de luat masa şi maşină de spălat vase.

La începutul anului 2020, o tânără din Bucureşti şi prietenul ei, amândoi studenţi la medicină, au decis că e timpul să-şi renoveze garsoniera de 35 de metri pătraţi din cartierul Dristor, Bucureşti. Voiau un „upgrade” de la spaţiul improvizat, studenţesc, cu o singură cameră, la unul multifuncţional şi estetic.

 În noua amenajare, e loc pentru toate.

Garsoniera Bucuresti renovata si modernizata de arh. int. Stefania Bobaru - VIM Studio (2)
Garsoniera Bucuresti renovata si modernizata de arh. int. Stefania Bobaru - VIM Studio (2)

Pentru amenajarea de interior, au apelat la arhitecta de interior Ştefania Bobaru de la VIM Studio. „Când am preluat proiectul, avea o distribuţie deficitară, cu o bucătărie foarte îngustă, dispusă pe toată lungimea garsonierei, iar zona de dormit ocupa aproape tot spaţiul rămas. Nu exista o zonă de zi”, îşi aminteşte Ştefania.

Pentru noua amenajare, a ales o cromatică deschisă şi linii clare, minimaliste, care să amplifice senzaţia de spaţialitate. A schimbat complet şi pardoseala, care are acum o nuanţă deschisă.

Arhitecta a regândit complet spaţiul

La intrare, în partea dreaptă a holului, a gândit o depozitare generoasă. Pereţii erau foarte strâmbi, nu puteau fi reparaţi, şi a fost nevoie să scaneze cu laserul zona respectivă şi să proiecteze un mobilier personalizat: jumătate dulap închis, jumătate rafturi suspendate, cu adâncimi diferite, care se ajustează pe conformaţia neuniformă a peretelui. Ar fi fost imposibil să pună o placă în spate şi pe această jumătate şi atunci a găsit această soluţie.

 Dulapul de la intrare e făcut pe comandă, ca să se ajusteze perfect cu inconvenienţele spaţiului: pereţi strâmbi şi hol îngust.

Hol Garsoniera Bucuresti renovata si modernizata de arh. int. Stefania Bobaru - VIM Studio (12)
Hol Garsoniera Bucuresti renovata si modernizata de arh. int. Stefania Bobaru - VIM Studio (12)

Zona de bucătărie a restrâns-o şi transformat-o complet prin mobilierul pe comandă, în formă de L. A reuşit să obţină loc inclusiv pentru o masă cu două scaune, spre balcon – în vechea amenajare, tinerii mâncau la o masă micuţă, foarte înghesuită, în bucătărie.

Continuarea articolului, aici

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite