O fotografie din România, aleasă cea mai frumoasă în Europa, în 2011. Află ce reprezintă!

O fotografie din România, aleasă cea mai frumoasă în Europa, în 2011. Află ce reprezintă!

Fotografia "Mănăstirea Chiajna - Giulești", realizată de Mihai Petre

"Mănăstirea Chiajna - Giulești" de Mihai Petre s-a situat pe primul loc în preferințele juriului concursului european Wiki Loves Monuments.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total au fost alese 12 fotografii câștigătoare, din România, Estonia, Germania, Norvegia, Franța, Rusia, Austria, Suedia și Spania, potrivit wikimedia.org.

Fotografia câştigătoare este realizată de Mihai Petre şi prezintă Mănăstirea Chiajna-Giuleşti din apropierea Bucureştiului, într-un peisaj hibernal. În fotografie apare şi o persoană, surprinsă din profil, aflată la mică distanţă de una dintre intrările în mănăstire.

"Fotografia unei mănăstiri, înconjurată de zăpadă, în apropiere de Bucureşti, reprezintă o compoziţie extraordinară, reflectând pe deplin caracterul misterios al acestor ruine. Echilibrul culorilor, mediul înconjurător şi acel om, aflat în mijlocul pustietăţii, fac ca monumentul să pară mai mare decât este în realitate şi creează un efect uimitor. Astfel, ruinele par că au prins viaţă, în urma efectului combinat al acestor elemente", se afirmă în comunicatul emis de membrii juriului.

Mănăstirea Chiajna, care a fost ridicată în secolul 18, este un monument istoric aflat la marginea Bucureștiului, la limita cartierului Giulești-Sârbi, lângă o groapă de gunoi, subiect al multor legende și mituri urbane. Multă vreme, aceasta s-a crezut a fi blestemată, astfel că preoţii refuzau să intre şi să slujească în ea.

Ruina a fost obiectul multor fotografi, impresionând prin dimensiunile sale uriașe (43 metri lungime, 18 înălțime, ziduri groase de 1 și 2 metri). Mulți alpiniști vin aici pentru a o escalada, în timp ce artiştii o folosesc pentru decor în videoclipuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările