O fetiţă de 5 luni a murit după ce părinţii i-au dat să bea sânge de ţestoasă împotriva COVID-19

O fetiţă de 5 luni a murit după ce părinţii i-au dat să bea sânge de ţestoasă împotriva COVID-19

Fetiţa decedase deja când a ajuns la spital

Un bebeluş de 5 luni a murit după ce părinţii i-au dat o licoare cu sânge de ţestoasă pe care familia a procurat-o de la un vraci haitian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bebeluş de cinci luni din localitatea dominicană Comendador a murit după ce i s-a dat să bea sânge de broască ţestoasă, procurat de la un vraci haitian, pentru a o apăra de COVID-19, scrie Agerpres.

Din acelaşi „tratament" au băut atât părinţii fetiţei, cât şi sora sa de şapte ani. Cei trei sunt internaţi în stare "stabilă" la Spitalul Rosa Duarte din Comendador, potrivit directoarei centrului, Dahiana Volquez.

Fetiţa decedase deja când a ajuns la spital, după ce a înghiţit băutura pregătită din mai multe ingrediente, printre care şi sânge de broască ţestoasă, pe care familia l-a procurat de la un vraci haitian.

Directoarea unităţii medicale a declarat pentru EFE că astfel de lucruri se petrec din cauza „ignoranţei" multor persoane, care cred că astfel de licori pot vindeca boli, când în schimb pot duce la morţi tragice.

În Republica Dominicană s-au înregistrat 15.264 de cazuri de infectări cu noul coronavirus şi 468 de decese, în timp ce Haiti însumează 1.063 de contagieri şi 31 de decese provocate de COVID-19, potrivit celor mai recente date oficiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: