O femeie a murit după ce a încercat să se vindece de cancer cu o dietă vegană. Reacţia unui medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Katie Britton FOTO Facebook
Katie Britton FOTO Facebook

O femeie din Marea Britanie care a refuzat medicamentele recomandate de medici în favoarea unei diete vegane pentru a se trata de cancer a murit.

O femeie din Marea Britanie, în vârstă de 37 de ani, care a descoperit că are cancer la sân, a murit după ce a refuzat tratamentul medical în favoarea unei diete vegane, scrie News.com.au.

Katie Britton-Jordan a aflat în iulie 2016 că suferea de cancer mamar în stadiul doi, după ce a descoperit un nodul la sân în timp ce îşi alăpta fiica. Ulterior, medicii i-au recomandat femeii mastectomie, chimioterapie şi radioterapie pentru a combate boala, potrivit publicaţiei The Sun. Însă Katie, mama unei fetiţe în vârstă de cinci ani, a refuzat aceste recomandări medicale, alegând în schimb să se trateze prin metode alternative, inclusiv printr-o dietă vegană, timp de trei ani. 

În 2017, Katie mărturisea că a luat decizia de a renunţa la tratamentul medical şi de a-l schimba cu o dietă vegană, mărturisind că dieta crudă o ajută: „Mă simt în formă şi sunt capabilă să lucrez şi să am grijă de fiica mea. Dieta mea, care include fructe şi legume crude, a ajutat foarte mult. Dacă aş fi ales chimioterapia, acum aş fi fost la pat. Am prieteni care au făcut chimioterapie şi au fost afectaţi pe viaţă. Este oribil. Îţi otrăveşti corpul. În opinia mea, sunt multe alte opţiuni care sunt mai bune decât otrăvirea propriului corp“.

Medicul Catherine Zollman a explicat că medicaţia convenţională este extrem de importantă în tratarea cancerului şi nu trebuie să lipsească, chiar dacă optezi şi pentru tratamentul neconvenţional: „Am învăţat în cei 35 de ani de tratare a oamenilor care suferă de cancer că poţi combina un stil de viaţă activ, dieta sănătoasă şi tratamentele neconvenţionale pentru a-ţi îmbunătăţi calitatea vieţii, pentru a reduce efectele negative ale chimioterapiei şi ale radioterapiei. Însă tratamentele convenţionale sunt foarte importante. Dacă nu acţionezi la timp, şansele de a vindeca boala scad“.

image

FOTO Facebook

image

FOTO Facebook

Pe lângă dieta vegană, femeia lua şi suplimente de iod, alge brune, turmeric, capsule cu piper negru şi folosea o cameră hiperbarică. În ciuda sfaturilor medicilor, Katie spunea că simte că decizia sa este una pe deplin informată. Însă metodele alternative de tratament nu au fost eficiente în tratarea cancerului aflat în stadiul doi. Boala a evoluat, s-a extins şi a cauzat apariţia metastazelor în nodulii limfatici, în plămâni, ficat şi oase.

image

FOTO Facebook 

Soţul femeii, Neil, a anunţat moartea acesteia pe pagina sa de Facebook, prin intermediul unui text în care a lăudat-o pe soţia lui pentru curajul pe care l-a avut în ultimii trei ani şi le-a cerut apropiaţilor să nu o judece pentru metoda de tratament aleasă, adăugând că aceasta a făcut ce a crezut că este mai bine pentru sănătatea ei.

„Mi s-a rupt inima scriind asta, dar sâmbătă, 25 mai, Katie, cu aceeaşi putere şi acelaşi curaj de care a dat dovadă pe parcursul vieţii, a trecut în nefiinţă. Ea a fost înconjurată de dragostea familiei şi a prietenilor“, a mai scris bărbatul.

image

Katie şi fetiţa ei FOTO Facebook

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite