Noua provocare virală care pune în pericol viaţa adolescenţilor. Avertizările medicilor: „Poate fi fatal“

Noua provocare virală care pune în pericol viaţa adolescenţilor. Avertizările medicilor: „Poate fi fatal“

Provocarea „Tide Pod Challenge“ a ajuns virală FOTO Captura Youtube

O nouă provocare alarmantă în mediul online pune viaţa adolescenţilor din SUA în pericol. Tinerii se filmează când ingerează capsule de detergent şi publică apoi videoclipul pe YouTube.

Ştiri pe aceeaşi temă

Provocarea „Tide Pod Challenge“ s-a răspândit rapid pe reţelele sociale anul acesta, deşi fenomenul a începul în urmă cu aproape patru ani, scrie The Telegraph.
 
Astfel, adolescenţii se filmează când muşcă dintr-o capsulă cu detergent de rufe Tide. Zeci de astfel de videoclipuri au fost postate pe internet, iar în scurt timp provocarea a ajuns virală. Unele videoclipuri au ajuns la 100.000 de vizualizări înainte să fie scoase de YouTube. 
 
Potrivit The American Association of Poison Control Centers (AAPCC), în primele săptămâni ale noului an a crescut în mod alarmant numărul persoanelor care au ingerat detergent. Autorităţile au avertizat că detergentul este toxic şi înghiţirea lui poate cauza vomă, probleme digestive dar şi dificultăţi în respiraţie. În unele cazuri, în funcţie de cantitatea ingerată, poate fi fatală.
 
„Adolescenţii încearcă să fie amuzanţi, dar de fapt se pun în pericol, ingerând acea substanţă otrăvitoare“, declară Ann Marie Buerkle, de la Siguranţa Consumatorilor din SUA.
 
Pentru a nu încuraja şi alţi utilizatori în acceptarea provocării ajunsă extreme de populară în mediul online, unele videoclipuri au fost şterse de pe Youtube.
 
„Ce s-a întâmplat cu videoclipul meu în care copiii mei fac provocarea Tide, când sunt atâtea videoclipuri cu copii care mănâncă detergent pe internet“, a scris un utilizator. 
 
Un purtător de cuvânt Procter & Gamble, compania mamă a Tide a declarat: „Capsulele noastre reprezintă un detergent foarte concentrat pentru a curăţa hainele. Ele ar trebui folosite doar pentru a spăla hainele şi ar trebui ţinute departe de copii. Ei nu ar trebui să se joace cu detergentul, în nicio circumstanţă, chiar dacă e vorba de o glumă.“
 
În perioada 2012- 2017, opt persoane au murit din cauza ingerării detergentului, în SUA, printre care şase adulţi care sufereau de demenţă şi doi copii. În 2013, un copil de doar şapte ani a murit după ce a muşcat dintr-o capsulă cu detergent. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: