Nemulţumirea de la locul de muncă ne poate afecta grav: 6 efecte negative ale „plânsului de milă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plânsul de milă afectează grav organismul uman. De la împingerea către acţiunile distructive şi până la scăderea sistemului imunitar, obiceiul este mai mult decât dăunător, ajungând chiar să modifice funcţiile cognitive.

Obiceiul de a te plânge de locul de muncă poate afecta grav întregul organism. Cel mai comun mod al oamenilor de a se „descărca“ nu le aduce nimic benefic. Mai mult decât atât, organismul are de suferit din cauza acestei încercări nereuşite de a se elibera de încărcătura negativă acumulată la locul de muncă, scrie bustle.com. Vă prezentăm în continuare şase efecte pe care nemulţumirile faţă de locul de muncă le provoacă organismului uman.

Atragi negativism

Când îi laşi pe oamenii din jurul tău să ştie că eşti nefericit, întăreşti această senzaţie şi altor persoane care se simt în acelaşi mod. Odată ce aţi devenit persoana din birou care se plânge cel mai mult, veţii deveni distribuitor de negativitate, creând un nor întunecat peste tot unde mergeţi. Tendinţa de a te plânge poate fi foarte dăunătoare pentru psihicul, starea de spirit şi munca ta.

Întăreşti senzaţia de stres

Când eşti încercat de gânduri negative şi îţi canalizezi energia pentru a te plânge de ce nu te mulţumeşte, organismul va elibera mult mai mulţi hormoni de stres. Deşi poţi crede că astfel te eliberezi de sentimentele negative care te încarcă, hormonii eliberaţi au tot felul de efecte negative asupra corpului, cum ar fi hipertensiune arterială, dureri de cap, indigestie, anxietate şi insomnie. S-ar putea să ai senzaţia că te simţi mai bine după o lungă discuţie în care te-ai plâns de cât de greu îţi este la serviciu, dar corpul tău va avea de câştigat doar dacă încerci să te concentrezi pe lucrurile pozitive.

Îţi scade sistemul imunitar

Atunci când te plângi de locul de muncă, organismul învaţă să nu mai lupte. La fel ca şi în cazul stresului, corpul tău este inundat de cortizol, care poate reduce capacitatea organismului de a se proteja de boli. În loc să mergi acasă după o zi lungă la locul de muncă doar pentru a-ţi descărca nervii pe partenerul de viaţă, încearcă să mergi la cursuri de yoga sau să faci meditaţie. Este mult mai bine pentru mintea şi corpul tău.

Adopţi obiceiuri distructive

Cu cât te vei plânge mai mult de job, cu atât vei pierde din vedere efectele negative ale acestui obicei. În loc să vă consumaţi energia pe ceva productiv, o pierdeţi prin gânduri, comportamente şi obiceiuri distructive. Dacă încercaţi să vă concentraţi pe lucrurile pozitive, vă deschideţi câmpul vizual şi vă creaţi o perspectivă mai sănătoasă.

Scad funcţiile creative

Atunci când te plângi, te izolezi de propriile capabilităţi. Pierzând accesul la partea creativă a creierului, îţi limitezi această capacitate. Cu cât foloseşti mai multă energie pentru a te plânge, cu atât îţi va fi mai greu să accesezi partea creativă a creierului.

Vei deveni o persoană negativistă

Creierul uman pote fi dresat exact ca un câine. Dacă îl înveţi să se plângă de fiecare dată când întâmplină dificultăţi, în loc să declanşeze o stare care să te ajute să faci faţă provocărilor, el va începe să reacţioneze exact cum îl obişnuieşti. Nu permite creierului să creeze tendinţe negative pentru tine. Schimbă reacţiile la stimuli, încerca să-ţi deschizi mintea, respiră adânc şi priveşte lucrurile într-un mod pozitiv.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite