Muzeul vibratoarelor îşi aşteaptă vizitatorii: cum arătau jucăriile sexuale în 1800 şi de ce erau recomandate de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

San Francisco a deschis primul „Muzeu de Vibratoare“, loc în care pot fi văzute cele mai vechi jucării sexuale, produse începând cu sfârşitul anilor 1800. Poate că nu vă vine să credeţi, dar primul vibrator a fost creat de către un medic.

Timp de mulţi ani, vibratoarele au fost obiecte destinate plăcerii feminine. Dacă vă aşteptaţi să le găsiţi doar în magazinele specializate în jucării sexuale, trebuie să ştiţi că acestea pot fi admirate şi la muzeu, unul dedicat în exclusivitatea acestor obiecte.

Cei care ajung în „Good Vibrations Antique Vibrator Museum“ pot afla istoria vibratoarelor, fiindu-le oferite spre contemplare modele din cele mai ciudate. Unele seamănă cu un uscător de păr, altele cu un tel de bucătărie, majoritatea fiind din perioada 1800-1970. Muzeul din San Francisco, Statele Unite ale Americii, este paradisul dorinţei sexuale şi fanteziilor, scrie mirror.co.uk.

Cu toate că jucariile sexuale au fost descoperite cu mult timp înainte, vibratoarele au început să fie fabricate în anii 1800, fiind concepute iniţial pentru utilizări medicale.

Cel mai vechi vibrator expus datează din 1880, colecţia incluzând şi modele mai ciudate, cum ar fi un vibrator manual, realizat pentru casele neconectate la energia electrică, sau vibratorul pneumatic ce  a fost produs în 1906.

image

„Vibratorul electric a fost inventat în 1869, fiind folosit ca un aparat de masaj alimentat cu abur, patentat de către un medic american“, spun reprezentanţii muzeului. Medicii foloseau vibratoarele pentru a rezolva problemele de anxietate, insomnie, spasme muscular şi iritabilitate.

image

Vibratorul electric a urmat altor dispozitive electrice, cum ar fi maşina de cusut, ventilatorul, fierbătorul sau prăjitorul de pâine. Vibratoarele erau comercializate în cutii de catifea, ideale pentru budoarul unei femei.  

image

Cu toate acestea, de la sfârşitul anilor 1920, revistele au oprit informările cu privire la existenţa jucăriilor sexuale, temându-se de încălcarea legilor anti-obscenităţii. Sexul şi plăcerea sexuală au fost muşamalizate.

image

În contrast cu acea perioadă, în zilele noastre magazinele cu jucării sexuale se găsesc la orice colţ de stradă.

image

Vibratorul are o istorie veche de mai bine de două veacuri, însă puţini sunt cei care ştiu că, iniţial, era folosit pentru a vindeca femeile de „isterie“. 

Isteria era o presupusă boală de care femeile erau tratate de pe vremea lui Hippocrate până în Anglia Victoriană, iar tratamentul prescris era „masajul pelvian“ care inducea „paroxismul isteric“, mai exact, orgasmul. Femeile erau sfătuite să nu încerce să facă singure procedura fiindcă aceasta era „treabă de bărbat, potrivită numai pentru soţi şi medici“, conform lui Avicenna, fondatorul medicinei moderne timpurii. Femeile erau considerate bolnave de isterie atunci când aveau simptome ca anxietate, insomnie, iratibilitate, nervozitate, reţineau lichide sau aveau fantezii erotice.

Să faci masaj pelvian era o rutină pentru medici, însă, potrivit revistelor medicale contemporane, era o practică obositoare, plictisitoare şi solicitantă. Doctorul Mortimer Granville a fost pionierul vibratorului, pe care l-a inventat la sfârşitul anului 1880, când invenţia sa electromecanică a fost bravată. Iniţial folosit doar ca un instrument medical, vibratorul a devenit atât de popular, încât femeile din perioada Victoriană şi Edwardiană au început să-şi procure singure astfel de ustensile.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite