Musaca din legume cu sos de roşii şi parmezan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Musaca
Musaca

Musacaua este prezentă în special în bucătăria ţărilor din Balcani şi Orientul Îndepărtat. Denumirea preparatului vine din arabă şi înseamnă „servit rece“.

Ingrediente musaca:

  • 800 g vinete
  • 3-4 felii de şuncă
  • 250 g brânză mozzarella
  • 100 g parmezan ras
  • 500 ml piure de tomate
  • 1/2 ceapă
  • 1/2 tulpină de ţelină
  • 1 morcov
  • sare
  • zahăr
  • ulei

Mod de preparare musaca:

Tăiaţi vinetele felii, săraţi fiecare felie şi puneţi la scurs într-o strecurătoare. Prăjiţi vinetele în ulei şi lăsaţi-le să se răcească.

Între timp pregătiţi sosul de roşii. Se taie ceapa, morcovul şi ţelina. Într-o tigaie adăugaţi ulei şi gătiţi legumele timp de 10 minute.

Adăugaţi piureul de roşii, zahăr şi puţină apă. Fierbeţi sosul 10-15 minute. Tăiaţi mozzarella bucăţi. Într-o tavă termorezistentă adăugaţi puţin ulei şi ungeţi bine tava.

Turnaţi o parte dun sos, un strat de vinete, apoi din nou sos, felii de şuncă, mozzarella şi parmezan. Repetati procesul.

Gătiţi la 200C pentru aproximativ 30 de minute. Serviţi preparatul cald.

Sursă: restaurantedelux.ro

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite