Mozilla a lansat Firefox versiunea 7

Mozilla a lansat ieri ultima versiune a browserului său consacrat, la doar şase săptămâni de la apariţia lui Firefox 6. Programul promite viteză mai mare şi compatibilitate cu versiunile anterioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform siteului pcmag.com, Firefox 7 îşi va îmbunătăţi capacităţile, accelerând animaţiile şi jocurile online. De asemenea, pentru a dezvolta produsul, Firefox a introdus un serviciu de telemetrie care monitorizează performanţele, ajutând dezvoltatorii să facă modificările necesare îmbunătăţirilor viitoare. O altă mare nemulţumire a utilizatorilor, consumul mare de memorie internă, a fost luată în considerare, iar creatorii Firefox promit o deschidere rapidă şi rezistenţă la folosire intensivă, când foarte multe pagini vor fi deschise.

Cu toate îmbunătăţirile din ultima perioadă, cifrele Mozilla nu arată îmbucurător. În ultimul studiu, apărut în august, browserul se clasa pe locul secund în clasamentul de specialitate, după bătrânul Internet Explorer, cu un procent de 24,06%, în comparaţie cu 36,25%. Cu toate acestea, Firefox a suferit o scădere constantă de la începutul anului, din ce în ce mai mulţi utilizatori alegând Google Chrome. Astfel, ­Firefox a pierdut aproape cinci procente, în timp ce Chrome a câştigat 7% din piaţă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările