Moduri simple de a maximiza potenţialul creativ al creierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştiinţa a demonstrat în ultimii ani că, prin formarea anumitor obiceiuri, oamenii îşi pot maximiza potenţialul creativ al creierului. Renunţarea la obiceiurile dăunătoare ne poate face mai productivi şi mai fericiţi.

Cu toţii avem capacitatea de a maximiza capacitătatea noastră cognitivă. În ultimii ani, ştiinţa a demonstrat că prin schimbarea comportamnetului şi formarea anumitor obiceiuri ne putem modela creierul, scrie medium.com. Putem deveni mai productivi şi mai fericiţi folosindu-ne de metode simple, care nu au nevoie de ani pentru a fi învăţate şi practicate.  

Reduceţi supraîncărcarea cu informaţii

Dacă asculţi fiecare discurs despre antreprenoriat, te abonezi la 100 de buletine informative şi citeşti zeci de articole zilnic, probabil nu vei reuşi să asimilezi atât de multe informaţii pe cât ţi-ai dori. Atunci când îl bombardezi cu informaţii, creierul nu are timp să proceseze. Din moment ce consumul excesiv de informaţie limitează creativitatea, ar trebui să iei câteva măsuri pentru a reduce stresul neurologic.

  • Dezactivează toate dispozitivele, măcar pentru o scurtă perioadă, în fiecare zi
  • Nu porni televizorul sau calculatorul atunci când te trezeşti
  • Planifică-ţi activităţile următoarei zile cu o seară înainte

Activităţile simultane distrug creierul

Activităţile simultane duc la acumularea de cortizol, hormonul stresului, care scade performanţa memoriei şi contribuie la creşterea celulelor moarte la nivelul creierului. Acţionează în acelaşi mod ca şi alcoolul, deşi nu conştientizăm acest lucru. În plus, astfel se distruge şi capacitatea de concentrare.

Învăţarea mecanică

Învăţarea mecanică, şi nu cea logică, este ceea ce făceam la şcoală pentru a ne asigura o notă bună. Dar, poate surprinzător, acest lucru afectează capabilităţile noastre cognitive. Dacă vrem mai mult decât un rezultat bun la testări, ar trebui să punem în funcţiune şi raţionamentul.

Nu uitaţi de pauze

Lucrăm 8 oră pe zi şi de multe ori uităm să luăm pauze. Aminteşte-şi că atenţia nu poate fi focalizată în mod continuu şi stabileşte-ţi pauze la fiecare 45-90 de minute de concentrare.

Petrece zilnic timp fără a face nimic

A nu face nimic în era agitaţiei pare un lucru destul de greu. Însă, trebuie să fim conştienţi că acest lucru distruge treptat capacitatea de concentrare, atenţia şi capacitatea cognitivă. Mergi la plimbare în natură, stai singur, reflectează şi relaxează-te.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite