Moduri prin care previi poftele alimentare

Moduri prin care previi poftele alimentare

Include proteine şi fibre în dietă!

Foamea este un fenomen psihologic şi fizic şi, din acest motiv, avem uneori pofte de mâncare, chiar dacă ne este foame sau nu. Dar, odată cu trecerea timpului, aceste pofte alimentare (dulci, sărate sau acre) pot provoca creşterea în greutate şi probleme de sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să previi poftele culinare pentru alimente nesănătoase:

Include proteine şi fibre în alimentaţia ta

Alimentele bogate în proteine şi fibre oferă energie organismului. În afară de aceasta, produsele care sunt surse importante de fibre şi proteine necesită mai mult timp pentru realizarea procesului de  digestie; adică sunt săţioase şi previn poftele pentru alte gustări.

Bea apă

Apa este necesară pentru îndeplinirea funcţiilor organismului. Iar un pahar de apă băut înainte de a mânca suprimă pofta de mâncare şi cantitatea consumată va fi mult mai mică. Cu apa poţi păcăli poftele alimentare, plus că foamea te poate induce în eroare când nu îţi este foame, ci corpul este de fapt deshidratat. Aşadar, dacă simţi că îţi este foame, bea un pahar de apă şi pofta va dispărea.

Descoperă alte moduri prin care previi poftele culinare pe clickpentrufemei.ro. 

 

Care sunt cele mai comune pofte culinare ale românilor

Alimente care-ţi alungă pofta de mâncare!

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările