Mitul detox-ului, desfiinţat de un celebru medic nutriţionist: „Este o prostie fără margini!“

Mitul detox-ului, desfiinţat de un celebru medic nutriţionist: „Este o prostie fără margini!“

Mitul detox-ului, desfiinţat de un celebru medic nutriţionist

Şi tu probabil că trebuie să faci o cură de detoxifiere cel puţin o dată pe an, aceasta fiind o modalitate de a elimina toxinele acumulate de-a lungul timpului. Un medic nutriţionist spulberă însă mitul detox-ului.

Dr. Simona Tivadar, specialist în diabet şi boli de nutriţie, avertizează că "nu există detox pentru că nu există toxine" şi că aceste cure sunt doar soluţii iluzorii de sănătate veşnică, tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.
 
Curele care promit să facă minuni sunt doar afaceri, care nu au nicio legătură cu realitatea, susţine medicul. 
 
”Se confundă noţiunea de deşeu cu noţiunea de toxine. Oamenii caută prin aceste cure de detox să elimine nişte deşeuri despre care presupun că s-ar acumula în organismul lor. Orice medic gastroenterolog v-ar putea spune că este o prostie fără margini să încerci să îţi faci clisme repetate. Vei distruge flora microbiană, acolo e locul unde trebuie să fie microbi. Omul nu e o aşa maşinărie simplă pe care să o detoxifici 10 zile. Dacă vrei să trăieşti curat, trebuie să mănânci zilnic o alimentaţie completă, trebuie să faci sport zilnic. Această poveste a toxinelor e o poveste care nu are nicio legătură cu realitatea. Sucurile verzi nu reuşesc să îţi elimine din ceea ce crezi tu că sunt toxine”, a declarat Simona Tivadar la Antena Stars.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările