Mingea indestructibilă pentru copiii din lumea a treia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a văzut cum copiii din ţările sărace se jucau cu mingi rupte şi cusute, Tim Jahnigen, un bărbat din California, şi-a propus să creeze o minge indestructibilă. Invenţia sa a ajuns acum la mulţi dintre copiii din Africa.

Soluţia oferită de inginerii pe care Tim Jahnigen i-a consultat pentru proiectul său este un material numit PopFoam - o spumă tare făcută din etilen acetat de vinil. Ea seamănă cu cea folosită la fabricarea papucilor Crocs.

Odată descoperit materialul, Tim Jahnigen s-a confruntat cu o altă problemă: forma rotundă era dificil de creat din spuma respectivă. Pe lângă aceasta, resursele sale financiare erau aproape epuizate. Jahnigen i-a povestit într-o zi lui Sting despre eforturile sale de a crea o minge indestructibilă pentru copiii din Darfur. Cântăreţul a donat 300.000 de dolari pentru a acest proiect şi, în semn de mulţumire, inventatorul ei (foto) a numit-o „One World Futbol", după un cântec de-al lui Sting de pe vremea în care făcea parte din trupa The Police.

image

Jahnigen a testat mingea în Rwanda, într-o tabără pentru foşti copii-soldaţi. Apoi, a testat-o pe un leu dintr-o grădină zoologică din Johannesburg, care strica şase mingi pe zi când se juca, şi pe un ciobănesc german, vreme de un an. Niciuna dintre mingile testate nu a fost distrusă. Inventatorul lor a încercat chiar să le calce cu maşina şi să le distrugă cu un cuţit, dar materialul s-a dovedit a fi excelent. De fiecare dată, el revenea la forma iniţială.

Potrivit unei estimări făcute de Jahnigen, mingea ar rezista 30 de ani. Până acum, el a produs 50.000 de mingi şi le comercializează la preţul de 40 de dolari. Pentru fiecare minge vândută, o alta este donată copiilor din ţările sărace. Mai multe informaţii despre minge şi despre cum puteţi dona găsiţi aici: http://www.oneworldfutbol.com/

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite