Mierea îţi întreţine frumuseţea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măştile pentru ten pe bază de produse apicole au efect nutritiv şi  întârzie apariţia ridurilor
Măştile pentru ten pe bază de produse apicole au efect nutritiv şi întârzie apariţia ridurilor

În formă brută sau în produse cosmetice, mierea îţi aduce o mulţime de beneficii şi dacă este folosită în îngrijirea pielii. O recomandă calităţile sale hidratante, calmante şi antioxidante de excepţie.

Mierea naturală este o substanţă complexă,  bogată în vitamine de tip B, în enzime, în flavonoide, în compuşi aromatici, în fitohormoni şi în acizi organici (lactic, citric, malic, oxalic), care o fac un produs cosmetic în sine, foarte uşor de folosit acasă. Din vechime face parte din ritualurile de înfrumuseţare ale femeilor din întreaga lume, fiind inclusă în procedurile de îngrijire a părului şi a pielii.

Indicată pentru pielea uscată şi sensibilă

Pielea uscată, crăpată şi predispusă la iritaţii poate da reacţii inflamatorii dacă foloseşti cosmetice obişnuite. Dar masajul cu miere naturală, simplă, aplicată pe pielea curată hidratează şi ajută la refacerea ţesutului, fără să implice riscuri. Mai mult, datorită efectului antiseptic şi antimicrobian, poate calma erupţiile pielii, având efectul unui tratament dermatologic.

Astfel de utilizări ale mierii sunt recomandate atât pentru pielea mâinilor, mai expusă la agresiunile factorilor de mediu, cât şi pentru pielea feţei şi decolteului. Mierea se îndepărtează cu apă călduţă, la 15 minute de la aplicarea prin masare. Dacă ţi se pare mai simplu să foloseşti cosmetice din magazin, poţi alege o cremă hidratantă precum cea pentru ten uscat, pe bază de miere organică şi de propolis, cu factor de protecţie solară 10, de la „Aqua Vita" (1), preţ:127,90 lei, sau cremele îmbogăţite cu ceară de albine precum cea pentru îngrijirea mâinilor de la Weleda (2), preţ: 30,95 lei.

În măşti, ajută tenul matur

Datorită proprietăţilor intens nutritive, mierea hrăneşte tenul matur, conferind elasticitate şi tonus pielii afectate de trecerea timpului. Poţi prepara acasă o mască antiaging dintr-o lingură de miere, un gălbenuş de ou, o lingură de glicerină şi din patru linguri de făină de grâu. Amestecă ingredientele şi aplică-le pe pielea curată a feţei, pe gât şi pe decolteu. Lasă masca să acţioneze timp de 15 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă. Atât mierea, cât şi oul conţin ingrediente ce redau elasticitatea ţesuturilor şi îmbunătăţesc aspectul pielii. Pentru efecte vizibile, masca pe bază de miere şi de ou se aplică săptămânal.

Se poate folosi şi pentru împachetări

Împachetările cu miere sunt, de fapt, măşti hidratante pentru toată pielea corpului. Se fac în saloanele de înfrumuseţare şi constau în aplicarea pe toată suprafaţa pielii corpului a unor preparate pe bază de miere, îmbogăţite cu alte ingrediente, precum extractele de lavandă sau de trandafir. Se aplică prin masaj, iar efectul imediat constă în creşterea elasticităţii pielii, în hidratare intensă şi în catifelarea tegumentului. Dacă nu ai suficient timp ca să mergi la salon pentru împachetările cu miere, poţi folosi o loţiune de corp precum cea cu L-bifidus şi miere de la Garnier (3), preţ: 12 lei.

Asigură curăţare delicată

Mierea are un cunoscut rol antibacterian, de aceea, multe produse cosmetice precum săpunurile, gelurile de duş şi şampoanele conţin acest produs apicol. Poţi alege un săpun organic cu miere şi ovăz precum cel din gama Essential Care, de la Rangali (4), preţ: 32 lei, sau geluri de duş naturale, care curăţă blând pielea, pe bază de miere şi de esenţe tropicale precum cele de cacao sau de mango, din gama „Extracts", de la Boots (5), preţ: 39,9 lei. Pentru spălarea părului poţi folosi şampoane revitalizante, precum cel dedicat părului deshidratat, de la l'Oreal (6).

Pentru un păr sănătos

Supleţea şi strălucirea părului se pot menţine cu ajutorul unei măşti pe bază de miere, ulei de măsline şi de ou. Se prepară prin amestecul unui ou crud cu o linguriţă de ulei de măsline presat la rece cu o lingură de miere polifloră. Crema obţinută se aplică pe părul umed, pe toată lungimea firelor. Masca se menţine pe păr timp de 30 de minute. Apoi se spală cu apă caldă şi cu şampon din abundenţă.

Specialistul nostru

Dr. Ruxandra Constantina
medic de familie,competenţă în apifitoterapie,reflexoterapeut

Balsam

Masează pielea buzelor cu puţină miere pentru a le preveni crăparea .

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite