Metode simple de îmbunătăţire a funcţiilor creierului, dovedite ştiinţific

0
Publicat:
Ultima actualizare:
6 metode de îmbunătăţire
a memoriei huahintoday.com
6 metode de îmbunătăţire a memoriei huahintoday.com

Creierele noastre funcţioneaza ca un rezultat al unei reţele complexe de reacţii chimice şi fizice. Pentru îmbunătăţirea funcţiilor cognitive, specialiştii recomandă câteva metode ce pot fi aplicate zilnic.

Un stil de viaţă sănătos şi adoptarea câtorva obiceiuri benefice pot îmbunătăţi memoria şi scădea riscul demenţei. Dincolo de numeroasele suplimente care au invadat piaţa, există câteva metode simple care pot fi aplicate zilnic, scrie independent.co.uk.

Faceţi mişcare

Potrivit unui studiu recent, cele mai simple exerciţii făcute dimineaţa ar putea fi cheia spre întârzierea procesului de îmbătrânire psihică. „The Journal Neurology“ a constatat că persoanele în vârstă care fac mişcare în mod regulat se pot lăuda cu aceleaşi rezultate ale testelor cognitive ca ale celor cu zece ani mai tineri.

Beţi un cappucino

Iubitorii de cafea/cappucino se pot bucura să afle că obiceiul lor de a bea licoarea preferată în fiecare dimineaţă este şi benefic. Aceasta oferă mai mult decât porţia zilnică de cofeină. Nu numai că ne ţine în alertă prin blocarea receptorilor responsabili de starea de oboseală, dar reduce şi riscul apariţiei depresiei sau a unor boli precum Alzheimerul şi Parkinson. Compuşi similari se găsesc în cacao, aceştia îmbunătăţind în mod natural sănătatea vasculară, având efect antioxidant şi reparând daunele celulare.

Meditaţi

Arta meditaţiei a fost mult timp apreciată pentru îmbunătăţirea sănătăţii mintale. Însă, în ultimii ani, au apărut numeroase dovezi ştiinţifice care demonstrează efectele sale pozitive şi asupra creierului.

Luaţi o pauză de somn

Creierul nu doarme niciodată. Cu toate acestea, privarea de somn poate duce la slăbirea atenţei, limitând gândirea creativă. În cazul în care nu puteţi lua o pauză de somn în timpul zilei, încercaţi să dormiţi cel puţin şapte ore pe noapte.

Profitaţi de beneficiile vitaminelor

Vitamina B12 este renumită pentru capacitatea sa de a ajuta sistemul nervos central, deficienţa putând duce la pierderi de memorie. Vitamina D – cea pe care o obţinem de la lumina soarelui – este, de asemenea, esenţială pentru întreţinerea funcţiei cognitive. Femeile, în special, din cauza menstruaţiei, ar trebui să acorde o atenţie mai mare menţinerii unui nivel optim de fier, acesta ajutând la oxigenerarea creierului.

Completaţi integrame

Folosirea creierului în activităţi precum rezolvarea puzzle-urilor sau a integramelor îmbunătăţeşte funcţiile cognitive. Un studiu desfăşurat timp de zece ani, în care subiecţii au fost rugaţi să completeze integrame, a scos la iveală că aproape trei sferturi dintre cei care au făcut acest lucru zilnic aveau o memorie mai bună şi un risc mai scăzut de demenţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite