Metode care întârzie apariţia efectelor alcoolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metode care întârzie apariţia efectelor alcoolului
Metode care întârzie apariţia efectelor alcoolului

Timpul de care are nevoie ficatul să metabolizeze şi să elimine alcoolul din organism este de aproximativ o oră şi jumătate, explică nutriţionistul Luiza Petre. Specialistul este de părere că cea mai importantă metodă de întârziere a efectelor alcoolului este respectarea programului propriului corp.

Odată cu apropierea sărbătorilor, este deosebit de important să ştim cum să evităm efectele alcoolului, o băutură atât de prezentă pe mesele festive. Dr. Luiza Petre, cardiolog şi specialist în nutriţie, explică metodele care pot întârzia apariţia efectelor alcoolului asupra organismului uman.

Consumă alimentele potrivite înainte de a bea alcool

Dr. Petre recomandă consumul alimentelor potrivite înainte de a merge la petrecere. Puiul la grătar şi broccoli (pentru potasiu şi magneziu) cu quinoa (plină de fibre) încetinesc efectele alcoolului prin digestia prelungită, a spus dr. Luiza Petre. Dacă nu aveţi timp pentru o cină completă, gustările din ouă şi avocado sunt unele dintre cele mai potrivite. „Ouăle sunt pline de aminoacizi esenţiali necesari pentru a descompune alcoolul, iar avocado este bogat în grăsimi sănătoase care se digeră încet“, recomandă specialistul.

Nu te grăbi, importantă este calitatea şi nu cantitatea  
 
„Timpul de care are nevoie ficatul să metabolizeze şi să elimine alcoolul din organism este de aproximativ o oră şi jumătate“, spune dr. Petre. „Prin respectarea programului propriului corp, veţi fi capabili să rămâneţi pe deplin conştienţi“, competează specialistul.

Stai departe de băuturile dulci

Atunci când alegeţi băuturi dulci veţi avea tendinţa de a bea mai mult, gustul dulceag mascând concentraţia de alcool. De asemenea, creşterea nivelului de zahăr din sânge va grăbi senzaţia de beţie. În schimb, optaţi pentru sucuri proaspăt stoarse din lămâie pentru a alcaliniza efectul acid al alcoolului, suc de castravete sau ghimbir pentru a ajuta la detoxifierea ficatului. Diluaţi băutura prin adăugarea de apă minerală în vin şi gheaţă în vodcă sau gin.

Păstrează-ţi organismul hidratat 

Nu aşteptaţi până când corpul semnalează un nivel scăzut de hidratare pentru a începe să consumaţi apă. „Toată lumea ştie că trebuie să consumăm un pahar de apă la temperatura camerei între băuturi pentru a ne menţine hidrataţi şi lucizi“, subliniază Dr. Petre. „Alcoolul este un diuretic, beţi mai multă apă pentru a compensa, chiar dacă nu vă este sete“.

Ieşi la aer rece când simţi că te-au copleşit efectele alcoolului

Consumul de alcool într-un spaţiu aglomerat în care temeperatura este foarte ridicată va înrăutăţi lucrurile. Nu numai că intensifică efectele alcoolului, dar creşte tensiunea arterială şi poate provoca deshidratare. Luaţi o pauză de 15 minute şi ieşiţi la aer rece.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite