Metoda stranie prin care şoferii Amazon obţin mai multe curse: îşi agaţă telefoanele în copaci

Metoda stranie prin
care şoferii Amazon obţin mai multe curse: îşi agaţă telefoanele în copaci

Metoda stranie prin care şoferii Amazon obţin mai multe curse FOTO Bloomberg

Un fenomen ciudat a apărut în apropierea staţiilor de livrare Amazon.com Inc. şi a magazinelor Whole Foods din suburbiile din Chicago: smartphone-uri atârnate de copaci. Şoferii care fac curse în zonă le pun acolo pentru a primi mai multe comenzi decât concurenţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul plasării telefoanelor în copaci de către soferi, potrivit experţilor şi persoanelor care cunosc modul în care funcţionează reţeaua de livrări Amazon, este acela de a profita de apropierea telefoanelor de staţie, combinat cu un software care monitorizează constant reţeaua, pentru a obţine mai multe comenzi decât ceilalţi şoferi care-şi oferă cursele, scrie Bloomberg.

Metoda aleasă de soferi este încă o dovadă a faptului că economia americană devastată de pandemie. Astfel, un smartphone agăţat într-un copac poate fi metoda pentru a obţine o cursă de 15 dolari, râvnită de concurenţă.

Ofertele rapide sunt expediate de un sistem automat care detectează şoferii aflaţi în apropiere prin intermediul smartphone-urilor lor.

Sistemul poate detecta locaţia unui smartphone la  aproximativ 7 metri, astfel că un telefon dintr-un copac aflat în faţa uşii Whole Foods primeşte oferta de livrare înaintea altor şoferi din apropiere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările